16/11/2020 | Yazar: Kaos GL

SPoD, LGBTİ+ Danışma Hattı için yedinci dönem eğitimini çevrimiçi vermeye hazırlanıyor. Eğitim başvuruya açıldı.

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı 7. Gönüllü Eğitimi başvuruya açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) 2017 Nisan’ında “Peki derneğe gelemeyen lubunyalar ne yapıyor?” sorusundan yola çıkarak kurduğu LGBTİ+ Danışma Hattı için yedinci dönem eğitimini çevrimiçi vermeye hazırlanıyor.

10-13 Aralık tarihlerinde çevrimiçi ortamda düzenlenecek eğitim başvuruya açıldı. 22 Kasım Pazar günü 23:59’a kadar başvurabileceğiniz eğitiminin çevrimiçi mülakatları 25 Kasım – 6 Aralık tarihlerinde yapılacak. Buradan başvurabilirsiniz.

Eğitime dair ayrıntıları buradan inceleyebilirsiniz.

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı nedir?

Danışma Hattı, SPoD’dan kapsamlı bir eğitim almış bir gönüllü ekibi ve bir ekip sorumlusu tarafından yürütülür. LGBTİ+ danışanlara cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ve şiddet, cinsel sağlık ve cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlar, cinsiyet uyum süreci, askerliğe elverişli değildir raporu alma süreci ve sosyal hizmet kurumları gibi konularda danışmanlık verir; açılma süreci, akran zorbalığı, aile ilişkileri ve ilişki zorlukları gibi konularda duygusal destek sağlar. Danışma Hattı’na telefon ve e-posta yoluyla başvuran danışanlar ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hukuki danışmanlık, psikolojik destek ve sosyal hizmet konularında SPoD’un ilgili çalışma alanlarındaki çalışan ve uzmanlara yönlendirilir.


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet
nefret