05/04/2023 | Yazar: Kaos GL

SPoD’un LGBTİ+ Danışma Hattı, Mart ayında 123 sözlü ve 58 yazılı danışmanlık verdi. En sık danışılan konular duygusal destek, askerlik süreci, açılma süreci, ruh sağlığı desteği ve cinsiyet uyum süreci oldu.

SPoD LGBTİ+ Danışma Hattı Mart’ta 181 danışmanlık verdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Mart ayı Danışma Hattı verilerini paylaştı.

LGBTİ+ Danışma Hattı, Mart ayında toplam 181 danışmanlık verdi. Hat, açık olduğu 23 günde 138 saat hizmet verdi. Danışma Hattı 16 şehirden başvuru aldı. Bu 16 şehir arasında ilk beş şehir İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve Kocaeli oldu.

SPoD, toplamda 123 sözlü ve 58 yazılı danışmanlık verdi. En sık danışılan konular duygusal destek, askerlik süreci, ruh sağlığı desteği ve cinsiyet uyum süreci oldu.

LGBTİ+ Danışma Hattı hakkında

SPoD’un psikososyal destek alanı araştırmalarından biri olan LGBTİ+ Danışma Hattı, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim odaklı soru ve sorunlar için doğru, güncel ve güvenilir bilgiyi aktarmak amacıyla 24 Nisan 2017 tarihinde beri hizmet veriyor.

SPoD’dan kapsamlı eğitim almış bir gönüllü ekibi tarafından yürütülen Danışma Hattı, LGBTİ+ danışanlara cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ve şiddet, cinsel sağlık ve cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlar, uyum, askerliğe elverişli değildir raporu alma süreci ve sosyal hizmet kurumları gibi konularda danışmanlık veriyor; açılma süreci, akran zorbalığı ve ilişki zorlukları gibi konularda duygusal destek sağlıyor.

Danışma Hattı’na başvuran danışanlar ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda hukuki danışmanlık ve psikolojik destek konularında SPoD’un ilgili çalışma alanlarındaki uzmanlara yönlendiriliyor.

Standart sabit hat ücretlendirmesi uygulanan anonim Danışma Hattı’na resmi tatiller hariç hafta içi her gün 12:00-18:00 saatleri arasında 0850 888 LGBT (0850 888 5428) numaralı telefondan ulaşabileceğiniz gibi danisma@spod.org.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz. Danışma Hattı, şimdilik sadece Türkçe hizmet veriyor.


Etiketler: yaşam, sosyal hizmet, askerlik
nefret