03/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, LGBTİ+’ların barınma hakkı ihlallerini çevrimiçi bir toplantıyla konuşacak.

SPoD, LGBTİ+’ların barınma hakkını konuşacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), LGBTİ+’ların barınma hakkı ihlallerini konuşmaya çağırıyor. 11 Ağustos Perşembe günü gerçekleşecek çevrimiçi etkinlik saat 19:00’da başlayacak.

Dernek etkinliği şöyle duyuruyor:

“SPoD olarak yürüttüğümüz Türkiye'de Barınma Hizmetlerinin İyileştirilmesi: Sığınak Modelleme Projesi dahilinde yapacağımız buluşmalarda barınma sorunu yaşayan LGBTİ+’ların deneyim, ihtiyaç ve önerilerini birlikte konuşmak istiyoruz.

“LGBTİ+’ların sistematik bir ötekileştirilmeye maruz bırakıldığını, bu nedenle en temel haklarımızın bile ihlal edildiğini hepimiz biliyor, deneyimliyoruz. LGBTİ+’ların yaşadıkları barınma soruna karşılık verebilecek mekanizmalar ise henüz Türkiye’de yok. Buradan hareketle, LGBTİ+’ların maruz bırakıldıkları şiddet nedeniyle karşılaştıkları barınma sorununa yönelik bir sığınak modeli oluşturmayı hedefliyoruz.

“Odak grubumuzun LGBTİ+ çesitliliğini yansıtmasını önemsediğimiz için bu formu oluşturduk. Bu çalışmaya dahil olmak ve deneyimlerinizi paylaşmak istiyorsanız bu formu doldurarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Odak grup toplantısı 12 kişi kontenjanı vardır. Başvurunuz bize ulaştığında sizi kısa bir bilgilendirme buluşmasına davet edeceğiz.

“Sorularınız ve detaylı bilgi için nazli@spod.org.tr adresine yazabilirsiniz.”

Etkinliğe buradan başvurabilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret