16/09/2021 | Yazar: Kaos GL

SPoD, alanda çalışan uzman ve henüz mezun olmamış uzman adaylarının katılımıyla 11-12 Eylül tarihlerinde 5. Sosyal Hizmet Uzmanları Eğitimi gerçekleştirdi.

SPoD’un 5. Sosyal Hizmet Uzmanları Eğitimi nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği, 11-12 Eylül tarihlerinde dijital ortamda 5. Sosyal Hizmet Uzmanları Eğitimi gerçekleştirdi.

SPoD Sosyal Hizmet Koordinatörlüğü tarafından kapalı olarak gerçekleştirilen eğitime alanda çalışan sosyal hizmet uzmanları ve henüz mezun olmamış sosyal hizmet uzmanı adayları katıldı. Eğitime toplamda 21 kişi katılım gösterdi.

LGBTİ+ alanına dair sosyal hizmet uzmanlarının/sosyal hizmet uzmanı adaylarının bilgi, beceri ve değer kazanımlarına katkı sağlanması hedeflenen eğitimde, “Toplumsal Cinsiyet ve LGBTİ+ Temel Kavramlar, Sıkça Sorulan Sorular, Mitler ve Gerçekler”, “Cinsiyet Uyum Süreci”, “Açılma Süreçleri”, “Cinsellik Hakkında Konuşmak” ve “Cinsel Sağlık (CYAE, HIV/AIDS)”, “LGBTİ+ Kapsayıcı ve Olumlayıcı Vaka Yönetimi”, "LGBTİ+ Çocuğu Olan Aileler Çalışma" ve “Vaka Analizleri” başlıkları, ilgili alanlarda çalışan sosyal hizmet uzmanları ve aktivistler tarafından anlatıldı.


Etiketler: sosyal hizmet
İstihdam