22/03/2024 | Yazar: Kaos GL

Etkinlik, 26 Mart Salı günü çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

SPoD’un Mesafesiz Sohbetler etkinliğinde “Türcülük” konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Etkinlik şöyle duyuruldu:

Türcülük, “insan türünün üstünlüğü varsayımına dayanarak belli hayvan türlerinin sömürülmesi ya da ayrımcılığa uğratılması” olarak tanımlanabilir. Navegan dünyamızda bu düşünce, hayvanlara yapılan ayrımların ve şiddetin temelini oluşturur.

Bu hafta bu konu hakkındaki düşüncelerimizi paylaşmak için, yeme alışkanlıklarımızdan, tabaklarımızda ne olduğuna, bunu nasıl tüketim alışkanlıkları ile seçtiğimizden, hangi kozmetiklerini kullandığımıza, doğayla ve ekoloji kavramıyla ilişkimizden, insanlığı bu hiyerarşinin neresinde gördüğümüze, toplumsal cinsiyet rollerimizden ve bu rollerin yemeklerimizle olan ilişkisi üzerine konuşmak için buluşuyoruz. Ayrıca B12 ve demir de var!

26 Mart Salı günü saat 20.00-21.30 arasında gerçekleşecek etkinliğe kayıt olmak için formu doldurmanız gerekiyor.

Mesafesiz Sohbetler hakkında

Mesafesiz Sohbetler, LGBTİ+ bireylerin romantik ve kişilerarası ilişkilerinden aileleriyle yaşadıkları deneyimlere, korku ve fedakarlıklarından kendilerini kabul etme ve var olma mücadelelerine, dayanışma ve şiddet hikayelerinden mutlu ya da mutsuz sonlara kadar birbirinden çeşitli konuların konuşulduğu akran destekli grup buluşmalarından oluşuyor. Mesafesiz Sohbetler, tüm dünyadaki LGBTİ+’larla iletişimde kalmayı amaçlıyor.


Etiketler: yaşam
İstihdam