07/01/2020 | Yazar: Kaos GL

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri yeniden bir araya gelmeye çağırıyor.

SPoD’un Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri yeniden başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin düzenleyeceği ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ feminist savunma sanatı ile başlayacak ve feminist, queer politikayı tartıştıracak.

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), lezbiyen, biseksüel, aseksüel, heteroseksüel, trans ve cis kadınların ve artı kimliklerin katılımına açık etkinlik dizisi olan Zümrüdü Cinsellik Atölyelerine yeniden başlıyor. 13 Ocak Pazartesi günü başlayacak atölyeleri Dernek şöyle duyuruyor:

“’Kendimi tanımak, farkında olmak, cinselliğimi, yönelimimi, bedenimi keşfetmek, var oluşumu yaşamak, dayatılan heteronormativiteyi fark etmek ve değiştirmek, başka türlü yaşamak, benden alınan gücümü geri almak istiyorum’ diyoruz ve bunu bizim gibi dert eden kadınlarla bir araya gelerek, birlikte sorgulayarak, birlikte değiştirerek, birlikte eyleyerek, birlikte eğlenerek yapmak istiyoruz.”

“Bu yıl da bir araya gelerek forumlar, atölyeler, antrenmanlar yaparak, beraber film izleyip okumalar yaparak kendimizi ve birbirimizi duyabileceğimiz, ortaklıklarımızı ve çeşitliliklerimizi görebileceğimiz, dayanışmamızı örebileceğimiz buluşmalarda gelin hep beraber olalım! Günlük yaşamımızdaki sorunları, kendimizi var etmemizin önündeki engelleri, nasıl bir yaşam istediğimizi daha çok ve yüksek sesle konuşalım. Hayallerimizi, umutlarımızı, dayanışma pratiklerimizi, dışlanma ve güçlenme deneyimlerimizi paylaşalım. Birlikte yeni stratejiler, çözümler bulalım, yeni yollar açalım kendimize. Sözlerimizi topluma da ulaştırabilelim istiyoruz.”

Neler konuşulacak?

13 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan ‘Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’nin ilki “Şiddetsiz İletişime Giriş” üzerine olacak.

Ardından şu başlıklarla iki haftada bir pazartesileri buluşulacak:

Feminist Savunma Sanatları ile tanışma (bu çalışma 20, 25, 26 Ocak 2020 tarihlerinde 3 gün olarak yapılacak)

Beden ve Cinsellik: Cinsellik ve Beden Olumlama Atölyeleri

Kimliğimizi kabul etmenin önündeki engeller / Kimliğimizi kabul etmenin, varoluşumuzu yaşamanın verdiği haz, mutluluk

Aşklarımız, Çok aşklılık, Çok eşlilik, Tek eşlilik

Açılma/Açıl(a)mama Deneyimleri

Lezbiyen, Biseksüel Cinsel sağlığı, Sağlık hizmetlerine erişim

LGBTİ+ hakları ve adalete erişim

LGBTİ+ sosyal alanlarına erişim

Toplumsal hareketler ve örgütlenme alanlarından deneyimler Atölye, antrenman ve forum şeklinde gerçekleşecek olan buluşmaların kolaylaştırıcılığını Naciye ve Hatice Amazon üstleniyor. Atölyelerin feminist ve LGBTİ+ hareketinin örgütlülüğünden alınan bilgi ve deneyimle çalışmaları, interaktif ve birlikte öğrenme yöntemiyle, feminist ilkelerle yürütüleceği belirtiliyor.

Nasıl katılabilirim?

Zümrüdü Cinsellik Atölyeleri’ne katılım için atolye@spod.org.tr e-posta adresine, e-posta başlığına “Zümrüt” yazarak başvurabilirsiniz. Katılım başvuru önceliğine dayalı ve çalışmalar sınırlı sayıda katılımcıya açık.


Etiketler: cinsellik
İstihdam