12/09/2018 | Yazar: Aslı Alpar

SPoD yeni dönemde kültür-sanat etkinliklerine, yerel aktivizme ve uzman eğitimlerine ağırlık verecek.

SPoD: Yeni döneme yeni etkinlikler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

SPoD yeni dönemde kültür-sanat etkinliklerine, yerel aktivizme ve uzman eğitimlerine ağırlık verecek.

Fotoğraf: SPoD  Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği işbirliği ile Sosyal Hizmet Uzmanlarına yönelik gerçekleştirdiği eğitimden.

Yaz aylarının bitmesi ile birlikte LGBTİ+ dernek ve toplulukları hararetli bir hazırlık içinde. Yeni dönem hazırlıklarına başlayan ya da son rötuşlarını yapan dernek ve topluluklara bir yıllık planlarını sorduk. Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların haklarını savunan, heteroseksizme karşı mücadele eden dernek ve topluluklar geçen yılki hangi etkinliklerini bu yıl da sürdürecekler hangilerinden vazgeçtiler, lubunyalara yeni vaatleri neler? Bu soruların yanıtı ve daha fazlası “Eylül’de Gel” yazı dizisinde.

Eylül’de Gel yazı dizisinde bugün Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) var. SPoD yeni dönemdeki çalışmalarının çoğunun önceki dönemin devam eden çalışmaları olduğunu belirtiyor. SPoD’dan Mehmet, “Bahar Seminerleri, Danışma Hattı, Pazar Sohbetleri ve değişik konularda forumlar gibi etkinlikler yani SPoD'un temelleşmiş etkinlikleri bu dönemde de devam edecek ama yeni etkinliklerimiz de olacak” diyor. Sözü Mustafa'ya bırakalım:

Queer film kulübü geliyor

“Bu dönemde yeni bir oluşum olan Queer Film Kulübü ile yeni dönemde kısa ve uzun metrajlı LGBTİ+ film gösterimleri yapıyor olacağız. İlk gösterimimizi Ağustos başında göstermiştik, yeni dönemle birlikte de bu gösterimleri uzun soluklu ve düzenli hale getirmeyi amaçlıyoruz.”

“Mülteci LGBTİ+ alanındaki çalışmalarımıza bir dönem ara veriyoruz.”

“Yeni dönemde psikologlara yönelik eğitimler gerçekleştireceğiz. Ayrıca sosyal hizmet uzmanlarına yönelik bir ağ çalışmasına girdik. Avukat ve psikolog ağına ek olarak yeni bir ağ daha kurulma aşamasında şu sıralar.”

Yerelde aktivizm

“Geçen yıl gerçekleşen Belediye Eşitlik Endeksi projesinin çıktısı ile bir ‘Açılma Süreçleri’ kitapçığı yayınlıyor olacağız.”

“Yerel seçimlere yönelik çalışma yapmak üzere planlama aşamasına geldik. Takip eden aylarda, küçük bir kamp ile yerel seçimler döneminde LGBTİ+ dernekleri ile iş birliği içerisinde nasıl çalışmalar yapılabilir konularına odaklanılacak ve önceki yıllarda SPoD'un yürütmüş olduğu kampanyayı bu sefer diğer derneklerle iş birliği içerisinde sürdürmeyi hedefliyoruz.”

Fotoğraf: SPoD'un düzenlediği "Metin Bükücüler İş Başında: Çeviri ve Yazı(n)da Queer Dolaşım” 

Aktivizm okulu devam

“Son aktivizm okuluyla birlikte cinsel sağlık alanında çalışma yapmak isteyen yeni gönüllüler ile çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili bir birim kurulma aşamasına geldi.”

“Dernek gönüllülerine gönüllü avukatlarla birlikte hukuk101 mahiyetinde, temel hukuk eğitimi verilecek.”

“Şirketlere verdiğimiz eğitimler yine devam ediyor olacak. Bunlar Temel LGBTİ+ kavramları, iş yerinde daha LGBTİ+ kapsayıcı nasıl olunabilir konularına odaklanıyor.”

“Düzenli sosyal medya kapmayanları ile online ve sosyal medya aktivizmini de güçlendirmeyi hedefliyoruz.”

“Akademik çalışmalara destek vermeye devam ediyoruz.”

“Eylül’de Gel” yazı dizisi Genç LGBTİ+ Derneği ile devam edecek.

İlgili haber:

Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifi bol gullümlü, bol çaylı bir döneme bekliyor

Muamma LGBTİ+ İnisiyatifi yeni döneme hazır

Keskesor LGBTİ+ ‘atölyelere devam’ diyor

Özgür Gökkuşağı sinemada, futbolda, tarihte, her yerde


Etiketler: yaşam
İstihdam