25/03/2024 | Yazar: Selin Mavi

Panelde, kadınların ve LGBTİ+’ların spora katılımı ve yerel yönetimlerden talepleri konuşuldu.

“Sporda Eşitlikte Yerel Yönetimlerin Rolü” paneli düzenlendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Eşitlik ve Farkındalık Ayı kapsamında 21 Mart’ta Sporda Eşitlikte Yerel Yönetimlerin Rolü Paneli düzenledi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Rekreasyon Bölümü Öğretim Üyesi ve KASFAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Canan Koca Arıtan’nın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Pedallayan Kadınlar kurucularından Burçin Tarhan,  Sportif Lezbon kurucularından Selin Yıldız ve Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü  Şaziye Dağlı  konuşmacı oldu. Şaziye Dağlı Çankaya Belediyesi'nin spor alanında yaptıkları çalışmalardan, faaliyetlerden ve bu faaliyetlerin katılımcı istatistiklerinden bahsetti ve bu konuda ne gibi çalışmalar yapılabileceğine değindi.

 Ardından panel; Ankara'da 2015’te kurulan, kadınların ve LGBTİ+ların spora katılımı için farklı perspektiflerden çalışmalar sürdüren Pedallayan Kadınlar'dan Burçin Tarhan 'ın ve Sportif Lezbon'dan Selin Yıldız’ın konuşmalarıyla devam etti. Aynı zamanda KASFAD’dan  Canan Koca da hem Hacettepe Üniversitesi’ndeki hem de KASFAD’daki çalışmalardan çalışmalarından bahsetti.

Panelde Pedallayan Kadınlar adına yerel yönetimlerden taleplerini dile getiren Burçin Tarhan, bisiklet ulaşım yollarının artmasını ve bisikletliler için özel park alanları yapılması gerektiğini vurguladı. Tarhan, aynı zamanda Türkiye’den ve diğer ülkelerden iyi örnekleri de dinleyici ve belediye yetkilileriyle paylaştı.

Sportif Lezbon’un kurucularından Selin Yıldız ise 9 yıl önce kurulan Sportif Lezbon’un hikayesini, faaliyetlerini ve bugüne kadar yaşadıkları sorunları dile getirdi. Spor yapan LGBTİ+’lar olarak yerel yönetimlerden ücretsiz güvenli spor alanları, yurtdışında örnekleri görülen mikro-hibe destekleri, atölye ve diğer kapalı alan etkinlikleri için mekan desteği talebinde bulundu.

Panel katılımcı ve belediye çalışanlarının soru cevaplarıyla devam etti.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam