07/03/2023 | Yazar: Kaos GL

“Depremin yarattığı yıkımı dayanışarak onarabileceğimize inanıyoruz. Bu yüzden size oyun arkadaşlığı teklif ediyoruz.”

Sportif Lezbon depremzede lubunyaları çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı sekiz yıl önce Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, depremzede lubunyaları sahaya çağırıyor.

“Deprem nedeniyle Ankara’ya gelen lubunyalar sizi topluluğumuza katılmaya davet ediyoruz” diyerek yadımladıkları çağrı metninde kendilerini tanıtan Sportif Lezbon’un duyurusu şöyle:

Lezbon olarak Ankara’ya gelen depremzede lubunyaları Lezbon İdman Yurdu topluluğumuza davet ediyor; neşemizi, umudumuzu, kederimizi ve öfkemizi paylaşmak, birlikte iyileşmek istiyoruz.

Neden?

Depremin yarattığı yıkımı dayanışarak onarabileceğimize inanıyor, belki de ilk kez geldiğiniz bu şehirde yalnız hissetmeyin istiyoruz. Bu yüzden size oyun arkadaşlığı teklif ediyoruz.

Ne yapıyoruz?

·       Lubunyalar olarak ikili cinsiyet sistemine göre örgütlenmiş, her branşına neredeyse cinsiyet atanmış spor alanında var olmak konusunda türlü zorluklar yaşadık, yaşıyoruz.

·       Sportif Lezbon olarak sekiz yıldır bu zorlukların üstesinden gelmek, özellikle futbolu LGBTİ+’lar için daha erişilebilir ve güvenli bir alan haline getirmek için çalışıyoruz. Dışında bırakıldığımız oyunları ve alanları geri alıyoruz.

Peki nasıl?

·       Her hafta bir kez maç ya da antrenman yapıyoruz.

·       Hava koşulları elverişli olmadığında kapalı spor/oyun etkinlikleri düzenliyoruz.

·       Spor ve LGBTİ+ hakları kesişimselliğinde tartışma ve buluşmalar düzenliyoruz.

·       Birbirimizin ve oyun alanımızın iyilik halini gözetmek ve kollamak için aylık geri bildirim buluşmaları yapıyoruz.

Biz nasıl katılabilirsin?

Bio’daki linkte seni kısa bir form bekliyor. Seni tanımamız ve sana ulaşmamız için o formu doldurman yeterli. En kısa zamanda seninle iletişime geçeceğiz.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam