26/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Sportif Lezbon oyuncuları ‘başkanlık’ anayasasına ‘hayır’ diyor!

Sportif Lezbon ‘Hayır’ diyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sportif Lezbon oyuncuları “başkanlık” anayasasına “hayır” diyor!

                                                     Fotoğraf: Antonin Weber

Başkanlık anayasası referandumunda “Evet” oyu vereceğini açıklayan erkek futbolcuların ardından Sportif Lezbon’un kadın oyuncuları da referandumda “Hayır” oyu kullanacaklarını açıklamaya başladı. Endüstriyel futbola, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa ve rekabete karşı halı sahada top koşturan Sportif Lezbon oyuncuları, “tek adam sistemine” karşı duruşlarını sosyal medyada duyurdukları “Hayır” videolarıyla gösterdiler.

“Kaleden kaleye şut atmak futbolu, tek adam rejimi ise hayatı tatsızlaştırır”

Sportif Lezbon “Hayır” kampanyasına, Madem spor camiası referandum videosu çekmeye başladı; biz de LGBTİ futbol camiasının bir takımı olarak kendi referandum kampanyamıza an itibariyle başlıyoruz” diyerek start verdi.

Futbolcular, “Ötekini düşünmeden oynanan futbol ayağımıza, tek adam rejimi ise hayatımıza iyi gelmez”, “Kaleden kaleye şut atmak futbolu, tek adam rejimi ise hayatı tatsızlaştırır” cümleleriyle başkanlık anayasasına “hayır” diyorlar.

Ağırlıklı olarak kadınların yer aldığı, her cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğinden insanlara açık; cinsiyetçliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı bir futbol takımı olan Sportif Lezbon’un “Hayır” kampanyası devam ediyor, videoları buradan izleyebilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam