06/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Sportif Lezbon “Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Futbol Kurumlarını Yeniden Kuruyoruz” online atölyesi düzenliyor.

Sportif Lezbon online atölyeye çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı Ankara’da kurulan Sportif Lezbon “Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Futbol Kurumlarını Yeniden Kuruyoruz” online atölyesi düzenliyor.

Sportif Lezbon etkinliği şöyle duyurdu:

“Futbol tarihi kadın ve LGBTİ’ler için bir mücadelenin tarihi aynı zamanda. Kadın futbolunun otoritelerce yasaklanıp ardından yasağın kaldırılması çok değil geçtiğimiz 100 yıl içerisinde gerçekleşti. Bu alanda yaşanan ayrımcılıklara karşı dünyanın pek çok yerindeki spor feministleri ve aktivistleri mücadele yürütüyor. Sahada olmaya dair verilen mücadele, var olan eşitsizlikleri giderebilmek için de devam ediyor. Alanda oyuncu olabilmenin bir mücadeleyi beraberinde getirdiği yadsınamaz bir gerçek. Öte yandan futbol taraftarı olmak da erkeklikle özdeşleştiriliyor. Bir kadının futbolcu olabilmesi yaşadığımız dünyada ne kadar zorsa, taraftar olarak kabul görmesi de o denli zor.

“Oyuncusu ve taraftarı olmak için bu oyunda biz neler deneyimliyoruz? Neler söylemek, neleri değiştirmek istiyoruz? Futbolun kurumlarının kadın ve LGBTI sporcu ve taraftarlar bağlamında toplumsal cinsiyeti gözeten ve buradaki ayrımcılığı gidermeye yönelik nasıl adımlar atmasını bekliyoruz?

“Bu sorular ve daha fazlasını tartışmak ve 20-23 Ekim tarihlerinde sosyal medyada düzenleyeceğimiz kampanyanın söylemlerini birlikte kurgulamak için 14 Ekim Çarşamba günü 19:00’da söyleyecekleri olan, söyleyecekleri olmasa da bu hareketin bir parçası olmak isteyen herkesi çevrimiçi düzenleyeceğimiz atölyeye davet ediyoruz.”

14 Ekim Çarşamba günü, saat 19:00’da Akademisyen Pınar Öztürk’ün kolaylaştırıcılığı ile gerçekleşecek atölyeye buradan başvuru yapabilirsiniz. 


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam