28/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Futbol alanında tanık olduğumuz bu eril şiddet ve ayrıştırma toplumun genelinde yaşananların bir yansımasıdır.

Sportif Lezbon: Sahaları da tribünleri de terk etmiyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sportif Lezbon’dan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşananlara ilişkin açıklama: Futbol alanında tanık olduğumuz bu eril şiddet ve ayrıştırma toplumun genelinde yaşananların bir yansımasıdır.

Eşcinsel biseksüel kadınların kurduğu futbol takımı Sportif Lezbon geçtiğimiz Pazar günü oynanan derbide bir grup Fenerbahçe taraftarının tribünde cansız kadın mankene Galatasaray forması giydirip yakmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

“Tribünde yaşanan bu olay kadınlara ve LGBTİ'lere yönelik şiddetin adeta bir temsiliydi” diyen Sportif Lezbon açıklamaya şöyle devam etti:

“Bizler, trans ve na-trans tüm kadınlara, aynı zamanda normatif erkeklik algısı dışında kalanlara yönelik bu şiddeti kabul etmiyor; toplumsal cinsiyet normlarının dikte ettiği bu cinsiyetçi, transfobik ve homofobik linç kültürünün yaşamlarımızı sarmasına izin vermiyoruz.

“Bu olay kesinlikle münferit bir olay ve bir grup taraftarın taşkınlığı olarak değerlendirilemez. Eril şiddetin bir temsili olarak bu saldırı bizlere kadın cinayetlerini, transfobik nefret cinayetlerini ve yaşam hakları ellerinden alınmış tüm yoldaşlarımızı hatırlatıyor.”

Kendi sözümüzü üretmeye devam edeceğiz!

Sportif Lezbon, erkek şiddetinin tecavüz edilen, öldürülen, katledilen kadınlardan, LGBTİ'lerden tanıdık olduğunu vurguladı, “Futbol alanında tanık olduğumuz bu eril şiddet ve ayrıştırma toplumun genelinde yaşananların bir yansımasıdır” dedi.

Sportif Lezbon, normatif erkekliğin yeniden üretildiği saha ve tribünlerde mücadeleye devam edeceklerini belirtti:

“Normatif erkekliğin kolayca yeniden üretildiği bu sahalarda, tribünlerde heteroseksizm karşıtı özneler olarak var olmaya, haykırmaya ve kendi sözümüzü, sloganlarımızı üretmeye devam edeceğiz.

“Eşcinsel biseksüel kadınların kurmuş olduğu Sportif Lezbon futbol takımı olarak sahaları da, tribünleri de terk etmiyoruz! Alışın Buradayız!”

İlgili haber:

Frikiği sizden öğrenecek değiliz!


Etiketler: yaşam, spor
nefret