22/02/2017 | Yazar: Kaos GL

Sportif Lezbon, sporun ‘erkek etkinliği’ olarak görülmesini ve spor medyasının kadınlar ve LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi üretmesini tartışmaya çağırıyor.

Sportif Lezbon’dan ‘Spor Medyasında Cinsiyet ve Cinsel Yönelim Ayrımcılığı’ paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sportif Lezbon, sporun “erkek etkinliği” olarak görülmesini ve spor medyasının kadınlar ve LGBTİ’lere yönelik nefret söylemi üretmesini tartışmaya çağırıyor. 

Endüstriyel futbola, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa ve rekabete karşı halı sahada top koşturan Sportif Lezbon; Ankara’da “Spor Medyasında Cinsiyet ve Cinsel Yönelim Ayrımcılığı” paneli düzenliyor.

25 Şubat Cumartesi günü saat 14:00’da TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası’nda gerçekleşecek etkinliğin panelistleri Aysu Melis Bağlan, Dağhan Irak, Elif Çongur ve İlknur Hacısoftaoğlu olacak. Panelde sporun “erkek etkinliği” olarak görülmesi, hakim spor dilinin cinsiyetçi ve ayrımcı söylemlerinin sonuçları; spor medyasının kadın ve LGBTİ’leri hedef alan yanları tartışılacak.

“İyi ki doğdun Justin Fashanu!”

Sportif Lezbon’dan Seçin Tuncel “Bu paneli özellikle Futbolda Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün kapsamında, ilk açık eşcinsel futbolcu Justin Fashanu’nun doğum gününün kutlandığı hafta yapmak istedik. Hayatın diğer alanlarından biraz farklı olarak spor ve özellikle futbol cinsiyetçiliğin ve heteroseksizmin vücut bulduğu bir alan. Bu alana müdahale etmek, farkındalık oluştrmak için  bu panele herkesi davet ediyoruz” dedi.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası adres: Hatay Sokak, No:21, Kocatepe / Ankara (Kızılay Büyülü Fener Sineması karşısı) 

Etkinliğin Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam