28/06/2013 | Yazar: Kaos GL

SpunOut gençlik örgütünün üyeleri, gençlere yönelik video belgesel çalışmaları için Kaos GL’ye evsahipliği yaptı.

SpunOut gençlik örgütünün üyeleri, gençlere yönelik video belgesel çalışmaları için Kaos GL’ye evsahipliği yaptı.
 
SpunOut örgütü, Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop’u, gençlik politikaları ve gençlerin sosyal meselelere katılımı konusunda konuşmak üzere Dublin’deki ofislerinde ağırladı.
 
SpunOut, gençlerin yürüttüğü ve hizmet alanlarının yine gençler olduğu bir örgüt. Çalışma alanlarının başında oy kullanımı, demokrasi, madde ve alkol kullanımı, cinsel sağlık ve sosyal iletişim ağlarında akran zorbalığı geliyor. Örgüt aynı zamanda, yaratıcı edebiyat, medya ve siyasette kadın ve ruh sağlığı alanlarında çalışıyor. Örgütün hizmet verdiği yaş aralığı ise 16-25.
 
BeLonG To örgütünün konferansı için Dublin’de olan Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop, sanal ortamda aktif olan gençlere yönelik bir video belgeseli için SpunOut’un konuğu oldu. Video çalışması, bir kampanya ya da protesto ile eylemlilik yaratmaya çalışan gençler, online iletişimin gençler açısından önemi, Türkiye’deki gençlik aktivizmi örnekleri ve siyasilerle çalışarak sosyal değişimi hedefleyen gençler konularına ağırlık veriyor.
 
Ziyaret sırasında Öztop, İrlanda meclisinin kapılarının, Türkiye’dekilere kıyasla daha kolay açılı durduğunu ve sivil toplum ile iletişimin daha sık yapıldığını gözlemlediğini ifade etti. Parlamenterlerin, ziyarette bulunmak ve sosyal değişim için meclisi de hedeflemek açısından özellikle genç aktivistleri yüreklendirici görevini ve sorumluluğunu hatırlatan Öztop, gençlerin hikayelerini anlatmaya devam etmeleri gerektiğini çünkü gençlerin geriye kalan herkesten daha tesirli ve güçlü hikayelerinin olduğunu ifade etti.
 
Öztop aynı zamanda İrlanda’daki yerel LGBT ve trans örgütlerini de ziyaret etti. Bu örgütlerin başlıcaları, TENI (Transgender Equality Network Ireland), trans gençlerin ailelerinin örgütü SAIL ve ülkedeki LGBT örgütlerinin etkinliklerine evsahipliği yapan ve güvenli bir merkezi alan sunan OutHouse idi.
 
SpunOut’un video çalışmasına, bu linkten ulaşılabilir.

Etiketler: yaşam
İstihdam