13/08/2012 | Yazar:

Halil İbrahim Dinçdağ ile yürütülen dayanışma Türkiye’deki taraftarların desteğiyle giderken, enternasyonal dayanışma haberleri gelmeye devam ediyor.

St. Pauli Taraftarları da Halil İbrahim Dinçdağ İçin Pankart Açtı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Halil İbrahim Dinçdağ ile yürütülen dayanışma Türkiye’deki taraftarların desteğiyle giderken, enternasyonal dayanışma haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir’deki Rock-A konserindeki futbol turnuvasının ardından dayanışmaya bu kez St. Pauli Mafia grubundan geldi.
 
Daha önce ortak imzalı taraftar çağrısına da katılan ve bu konuda elinden gelen dayanışmayı gösteren St. Pauli Mafia grubu, dünyaca ünlü bir takımın taraftar grubu. St. Pauli kulübü endüstriyel futbola karşı aldığı tavırla tanınan bir kulüp. Endüstriyel futbol karşıtlığını sadece sahada oynanan ve bir endüstriye dönüşen futbolla sınırlamayan St. Pauli, ırkçılığa ve homofobiye karşı da aynı derecede tavır alıyor.
 
Homofobiye karşı şu anda tüm Almanya’da ortak tavır gerçekleştiren taraftarlar aktif durumdalar. Sahadaki homofobiye karşı tavır ortaya koyan bu gruplar, Halil İbrahim Dinçdağ’ın mücadelesine yönelik dayanışmalarını devam ettireceklerini de söylediler. Önümüzdeki günlerde Avrupa’nın diğer statlarında da Halil İbrahim Dinçdağ için dayanışma haberleri bekleniyor.
St. Pauli taraftarları Halil İbrahim Dinçdağ için yazdıkları pankartı Türkçe yazmışlar ve bu konuda bir ufak kazaya kurban gitmişler. Pankartın doğru yazılış şekli: ”Irkçılığa ve Homofobiye karşıyız, Halil İbrahim Dinçdağ ile Dayanısmaya!” Hem mücadelemizi geliştireceğiz hem de St. Pauli taraftarların Türkçelerini:)
 
Homofobinin en güçlü olduğu taraftarlık kültüründe bir yarılma dalgasıdır, Halil İbrahim Dinçdağ’ın mücadelesi. Futbolu, şikeden, ırkçılıktan, ranttan başkanlar ve paralı yöneticileri kurtaramaz. En son süreç bunu bize bir defa daha bunu gösterdi. Halil İbrahim Dinçdağ’ın mücadelesi, bir bireyin mücadelesinden çok daha fazlasıdır, bu mücadele yeni taraftarlık kültürünün inşa edilme dinamiğidir. Halil İbrahim Hocanın tekrar hakemlik formasını giymesi, futbolun temizlenmesine önemli bir adım olacaktır. 

Etiketler: yaşam, spor
İstihdam