04/12/2019 | Yazar: Yıldız Tar

Sivil toplum örgütleri 1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla Çankaya Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi'ni ziyaret etti, belediyenin sosyal yardım işleri müdürlüğü ile bir araya geldi.

STK'lardan Çankaya Belediyesi'ne 1 Aralık ziyareti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1 Aralık Dünya AIDS Günü dolayısıyla HIV, LGBTİ+, kadın ve gençlik alanlarında çalışan sivil toplum kuruluşları bugün (4 Aralık) Ankara Çankaya Belediyesi’ni ziyaret etti. Kaos GL, Kırmızı Şemsiye, Pembe Hayat, Pozitif-İz, Pozitif Yaşam, Sağlıkta Genç Yaklaşımlar Derneği ve Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nden oluşan sivil toplum heyeti; Çankaya Belediyesi’nin Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi’nde belediyenin sosyal yardım işleri müdürlüğü yetkilileri ve merkez çalışanları ile buluştu.

“Merkez, temel sorumluluklarımızdan biri”

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri, STK temsilcilerine merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Nilay Oğultürk, sivil toplum temsilcilerini karşılayarak, test ve danışmanlık merkezinin önemine dikkat çekti:

“Bu merkez ve buradaki çalışmalar belediye olarak en temel sorumluluklarımızdan biri. Bu konuda biz görev almayacaksak kim görev alacak? Merkezin gönüllü test ve danışmanlık çalışmalarını çok önemsiyoruz” dedi.

Sivil toplum temsilcileri ise merkez hakkındaki görüşlerini iletti. Merkezde yürütülen çalışmaların çok önemli olduğunu, gönüllü test ve danışmanlık merkezlerinin sayısının artması gerektiğini söyledi; merkezlerin tanıtımının daha yoğun olarak yapılmasını ve erişilebilir olması için adımlar atılmasını önerdi.

Toplantıda Çankaya Belediyesi ile işbirliği ihtimalleri de konuşuldu.

Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi nerede?

2016 yılından beri faaliyette olan Çankaya Belediyesi’nin Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezi taşındı. Belediyenin halk sağlığı merkezinin taşınması ile birlikte test ve danışmanlık merkezi de yeni yerine geçti.

Halk Sağlığı Merkezi artık Maltepe’deki Çankaya Belediyesi’nin yerleşkesinde hizmet verecek. Tam adresi şöyle: Maltepe Mahallesi, Şehit Gönenç Caddesi, Çankaya Belediyesi Yerleşkesi.

Ücretsiz ve anonim HIV testi ve danışmanlık merkezinin yeni iletişim numarası ise şöyle: 0312 230 51 10

Halk Sağlığı Merkezinde, sosyal güvence koşulu aranmadan herkese HIV testi ve danışmanlık hizmeti veriliyor.

TIKLAYIN - Çankaya’da HIV testi yaptırmak çok kolay!


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam