03/08/2010 | Yazar: KAOS GL

50 bin kişinin katıldığı görkemli yürüyü

Stockholm'da Eşcinsel Yürüyüşü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
50 bin kişinin katıldığı görkemli yürüyüşe bu sene genel seçimlerin Eylül ayında yapılacak olmasından dolayı başta Sosyal Demokrat Parti Başkanı Mona Sahlin, Sol Parti Başkanı Lars Ohly, Yeşiller ve Çevre Partisi eş Başkanı Maria Wettersrand, Çevre Bakanı Anders Carlgren ve Maliye Bakanı Anders Borg ve Göçmen Bakanı Sabuni katıldı.


Yoğun ilgi gösterilen festivale eşcinsel polisler, öğretmenler, itfaiyeciler, İsveç İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve ona bağlı sendikalar, birçok kurum, kuruluş ve ünlü mağazalarda çalışanlar, ellerinde eşcinsellerin sembolü olan gökkuşağı renkli bayrakları sallayarak ve şarkılar söyleyerek katıldılar. Belediye otobüsleri de festival süresince gökkuşağı bayrakları takarak sefer yaptılar.

Bazı Irak Kürt Özerk Bölgesi’nden eşcinseller de, ellerinde Kürt bayraklarıyla şarkılar söyleyerek pankartlarla yürüdü.

Bir hafta süresince Stockholm'ün merkezi sayılan Tanto Park'ta açılan köyde ise eşcinsel, transseksüel ve biseksüeller, karşı karşıya kaldıkları sorunları masaya yatırdılar. Demokrasi, insan hakları, feminizm, hoşgörü, azınlıklar ve Çingenelerin sorunlarını konu alan panel, seminerler ve toplantılar düzenlediler. Yapılan panellerden birine Avrupa Birliği'nin İsveçli Bakanı Brigitta Ohlsson da katıldı.


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret