15/02/2011 | Yazar: Ozan Gezmiş

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu üyesi transeksüel bir kadının saldırıya ve tecavüze uğramasını protesto etmek maksadıyla 15 farklı sivil toplum örgütü 14 Şubat Pazartesi

Suçluları Bulmayan Suç Ortağıdır! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu üyesi transeksüel bir kadının saldırıya ve tecavüze uğramasını protesto etmek maksadıyla 15 farklı sivil toplum örgütü 14 Şubat Pazartesi günü Adalar Migros önünde ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Grup tarafından yapılan açıklamada arkadaşlarının yoğun olarak ölüm tehditleri aldığı ve bu nedenle de saldırgan şahıs hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Geçimini eşcinsel bireylerden ve trans kadınlardan şantaj, tehdit ve gaspla elde ettiği gelirle sürdürür hale geldiği iddia edilen saldırganın bir an öce yakalanıp, yargılanması çağrısında bulunuldu.
 
Türkiye’de her gün 3 kadının nefret saikiyle şiddete maruz kaldığı ve öldürüldüğünün altı çizildiği açıklamada “Toplum tarafından dışlanan, iş bulamayan ve zorunlu seks işçiliği yapmak durumunda bırakılan travesti ve transeksüel bireyler hayatlarının her alanında şiddetle yaşamaktadırlar” denildi.
“Kadınlara, LGBTT(Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel) bireylere, Alevilere, Ermenilere, Kürtlere ezilen her kesime karşı işlenen nefret suçlarına ve ayrımcılıklara karşı sessiz kalmıyoruz; Ayşe Paşalı, Ahmet Yıldız, Dilek İnce, Hrant Dink ve Uğur Kaymaz’ı unutmuyoruz” diyen grup, adil yargılanma ve ayrımcılıkların önlenmesi için Türk Ceza Kanunu’nda “nefret suçu” tanımının yapılması ve İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan “Ayrımcılıkla Mücadele ve Eşitlik Kurulu Kanun Taslağı”ndan çıkarılan “cinsel kimlik” ibaresinin yeniden tasarıya eklenmesi talebinde bulundu.

“Nefret Öldürür”, “Nefret Suçları Politiktir” gibi pankartlar taşıyan grup basın açıklaması sırasında “Suçluları bulmayan, suç ortağıdır!”, “Travestiyiz, buradayız! Alışın, gitmiyoruz!”, “Aşk, aşk hürriyet; uzak olsun nefret” gibi sloganlar attı ve basın açıklamanın bitmesinin ardından dağıldı.

"Şikâyetlerimize rağmen gerekli hukuki yaptırımlar yerine getirilmediği takdirde devlet de bu suçun bir ortağı olacaktır!" açıklaması yapan ve davanın takipçisi olacağını belirten örgütler şunlar:
 
MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu - Sosyalist Feminist Kolektif - Kaos GL Derneği - Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği - Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği - Siyah Pembe Üçgen İzmir LGBTT Derneği - İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği - Hevjîn Diyarbakır LGBTT Oluşumu - Bilkent Üniversitesi Renkli Düşün Kulübü - İLLET - Homofobiye Karşı İnisiyatif Derneği(Kıbrıs) - FeministBiz - Voltrans Trans Erkek İnisiyatifi – Kadın Kapısı – EHP'li LGBTT'ler.
 

Etiketler: yaşam
nefret