14/02/2020 | Yazar: Kaos GL

Ayrımcı olmayan mekanları kamuoyu ile paylaşan Şugar Mekanlar 21 Şubat gecesi Anahit Sahne’de düzenleyeceği dayanışma partisinde yeni stickerlarını da paylaşacak.

Şugar Mekanlar Dayanışma Partisi düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayrımcı olmayan mekanları kamuoyu ile paylaşmayı ve mekanları ayrımcılıkla mücadele etmeleri için teşvik etmeyi amaçlayan Şugar Mekanlar 21 Şubat gecesi Anahit Sahne’de dayanışma partisi düzenliyor.

“Bir gün tüm mekânlar şugar olacak” diyen ekip partiyi şöyle tanıtıyor: “Topladığımız parayı hem her yeri renklendirdiğimiz ve politikleştirdiğimiz stickerlarımızın baskısı, hem de websitemizin masrafları için kullanacağız.”

Partide kimler mi çalacak? Korospular, Barış Mürtekin, Jilet Sebahat, Dudakların Cengi, Nuri Harun Ateş, Arya, Umut.

Şugar Mekanlar Dayanışma Partisi 21 Şubat Cuma gecesi, saat 21:30’da Anahit Sahne’de.

Şugar Mekanlar hakkında

Sevgilimle el ele gittiğimde rahatsız edilmeyeceğiniz bir mekan mı arıyorsunuz? Cinsel yönelim ya da cinsiyet kimliğinizden dolayı kötü bakışlarla karşılaşmayacağınız bir kafe özlemi mi kuruyorsunuz? Veya size hizmet vermeyi reddetmeyecek bir yer mi istiyorsunuz?

Şugarmekanlar, İstanbul’da bütün bu sorulara yanıtlar bulmak, mekanları ayrımcılıkla mücadele etmeleri için teşvik etmek için hayata geçen bir websitesi. Mal ve hizmetlere erişimde ayrımcılık yasağı önemli bir insan hakkı olsa da LGBTİ+’ların bu haktan faydalanması, eşit hizmet alması çoğu mekanda pek mümkün olmuyor. Bu sebeple şugarmekanlar, bir taahhütname hazırladı ve bu taahhütnameyi imzalayan mekanları listeledi.


Etiketler: yaşam
İstihdam