21/10/2020 | Yazar: Kaos GL

SPoD, ilkini 2019’da düzenlediği LGBTİ+ Hareketi Şugariyet Ödülleri’nin 2020 jüri üyelerini duyurdu.

Şugariyet Ödülleri 2020 jürisi duyuruldu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), ilkini 2019’da düzenlediği LGBTİ+ Hareketi Şugariyet Ödülleri’nin 2020 jüri üyelerini duyurdu.

İşte Şugariyet Ödülleri 2020 jürisi:

Defne Güzel

Defne Güzel beş yılı aşkın süredir Bursa'da faaliyet gösteren Özgür Renkler LGBTİ+ Derneği bünyesinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla mücadele etmek için çalışmalar yürütüyor. Defne, LGBTİ+ çalışmalarının yanı sıra HIV ile yaşayanlar için akran danışmanlığı veriyor ve HIV ile yaşayanların merkeze alındığı politikaların üretimi için çalışmalar yürütüyor. Kendisini HIV aktivisti olarak tanımlayan Defne'nin HIV alanında kaleme aldığı bir çok yazısı bulunuyor.

Kültigin Kağan Akbulut

Kültigin Kağan Akbulut bağımsız sanat yazarı olarak Gazete Duvar, Sanat Dünyamız gibi yayınlara katkı koyuyor. Sansür ve ifade özgürlüğünü ele alan Susma Platformu'nda editör olarak çalışıyor. Haftalık Kültür Sanat Gazetesi Argonotlar'ın kurucusu.

Madır Öktiş

LGBTİ+ aktivisti, ana cengaver, cinsiyet sabotörü, güllümsever. Kuir performans geceleri etkinlik serisi Dudakların Cengi’nin yaratıcısı.

Necib Varan

SPoD YK ve HEVİ LGBTİ+ Sağlık Komisyonu üyesi. Adige, musikişinas, münakkaş, şiir sever, ud çalar, keyfi olursa tarot bakar. Çocukken manav olmak isterdi. Ruh sağlığı uzmanı oldu.

Sevcan Tiftik

Sevcan Tiftik Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği’nden mezun oldu. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nden “Karşılaştırmalı Queer Okumalar: Kulin, Mungan ve Toptaş Metinlerinde Queer Potansiyeller” teziyle yüksek lisans derecesini aldı. Şu an Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Genel Sosyoloji ve Metodoloji doktora programına devam ediyor. Bilkent Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak çalışan Tiftik, aynı zamanda SPoD’un gönüllü Akademik Çalışmalar Birimi sorumlusudur. KaosQueer+ ve Feminist Tahayyül dergilerinin yayın kurulunda ve Kadın Yazısı festival ekibinde yer almaktadır.

Süreç nasıl ilerleyecek?

FNF Türkiye Temsilciliği desteğiyle gerçekleşecek olan Şugariyet Ödülleri 2020’nin jürisi en yakın zamanda duyurulacak. Dijital ortamda toplanacak aday önerileri sonrasında jürinin de değerlendirmesiyle kategorilere uygun adaylar belirlenecek ve Hormonlu Domates Ödülleri’nde olduğu gibi internet oylamasına sunulacak. Oylamaya jürinin oyları %30 oranında etki ederken, %70 oranında sizlerin oyları kazananların belirlenmesinde önemli rol oynayacak. Kazananları çeşitli performanslar ve sürprizler eşliğinde Kasım ayında düzenlenecek online ödül töreni ile duyurulacak.


Etiketler: yaşam
İstihdam