02/04/2021 | Yazar: Yıldız Tar

Kolluk güçleri Süleymaniye’de LGBTİ+’lara karşı nefret kampanyası başlattı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Yetkililer, “ahlaksız eylemlerde bulunanları gözaltına almaya devam edeceğiz” diyor.

Süleymaniye’de LGBTİ+’lara karşı nefret kampanyası! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Foto: Süleymaniye, Esta Media Network, 1 Nisan 2021

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Süleymaniye şehrinde kolluk güçleri LGBTİ+’lara karşı operasyon düzenledi.

Esta Media Network muhabiri Bzhar Dabagh, dün gece (1 Nisan 2021) polisin şehirdeki çok sayıda LGBTİ+’yı gözaltına aldığını belirtti.

LGBTİ+ karşıtı kampanya başlatan polisin bir yandan otel ve araçları da aradığı ve LGBTİ+ olduğunu düşündüğü kişileri gözaltına aldığı da bildirildi.

Dabagh’ın bildirdiklerine göre, “telefonlarında uygunsuz görüntüler” olduğu iddia edilen kişiler hakkında da soruşturma devam ediyor.

Yetkililer, kolluk güçlerinin “gey seks ve ahlaksız eylemlerde bulunan” kişileri engellemeye karar verdiklerini bildirdi.

Polis operasyonun mahkeme kararıyla olduğu da söylenirken, kolluk yetkilileri “Ahlaksız eylemlerde bulunanları gözaltına almaya devam edeceğiz” de dedi.

Ondan fazla kişinin gözaltına alındığı, yargı sürecinin ardından hapsedilecekleri de yetkililerin açıklamaları arasında yer alıyor.

“Bizlerle dayanışma içinde olun”

İstanbul’daki Hevi LGBTİ+ Derneği de yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Kürt LGBTİ+ aktivistlerin dayanışma beklediklerini vurguladı:

“Süleymaniye'de dün akşam LGBTİ+’lara seks işçiliği yaptıkları bahanesiyle  yönetimin polisleri tarafından tutuklandı.

“Gözaltı ve tutuklama esnasında polisin işkence ve taciz-tecavüzüne maruz kalındığı bilgisi var 

“Oradaki süreci takip eden Kürt LGBTİ+ aktivistlerin bizlere çağrısı :

"Lütfen bu olaya sessiz kalmayın hayati tehlikemiz var ve burdaki stk'lar aile ve toplum değerlerine aykırı olan seks işçiliği yapılıyor diye bizlerle dayanışma içinde değiller sizler bizimle dayanışma içinde olun."


Etiketler: insan hakları, yaşam, nefret suçları, dünyadan
nefret