17/01/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan gazetecilik öğrencisi Sultan Eylem Keleş adlî kontrol şartı ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Sultan Eylem Keleş adlî kontrolle serbest Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan gazetecilik öğrencisi Sultan Eylem Keleş adlî kontrol şartı ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Dün İzmir Ege Üniversitesi çıkışında gözaltına alınan KaosGL.org gönüllü muhabirlerinden Sultan Eylem Keleş adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Keleş’i adliyede arkadaşları karşıladı.

İzmir Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümü 2. sınıf öğrencisi Keleş’e Savcılık sorgusunda sosyal medya paylaşımları ve katıldığı eylemler soruldu. Sosyal medyadaki haber paylaşımları gözaltına gerekçe olarak gösterildi.

Keleş çıkartıldığı mahkemede adlî kontrol şartı ve yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Keleş’ten dayanışma mesajı

Gözaltından çıktıktan sonra KaosGL.org’a konuşan Sultan Eylem Keleş geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansı’nda “sosyal medyada ‘terörü destekleyen’ paylaşımlarda bulunan kişiler hakkında gözaltı talimatı bekleyen 17 bin 862 dosya bulunduğu” yönündeki haberleri hatırlattı:

“Gözaltına alınmam 18 bin kişinin sosyal medya paylaşımlarının incelenmesine ilişkin operasyonun başladığını gösteriyor. Son dönemde gözaltına alınmak da tutuklanmak hukuksal düzlemde ilerlemiyor. Hukuka aykırı bir gözaltı ve tutuklama dalgası var. En önemlisi gözaltı ve tutuklamalarda dayanışmaya devam etmemiz.”

Sosyal medya operasyonu?

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre son altı ayda Facebook ve Twitter üzerinden ‘terörü destekleyen’ paylaşımda bulundukları iddiasıyla 68 bin 774 hesap hakkında ihbar yapıldı. Bu hesaplardan 21 bin 723’ünün kullanıcıları tespit edilirken, 47 bin 24’ünün tespiti için çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Söz konusu kullanıcılardan şu anda kadar 3 bin 681 kişi gözaltına alınırken, 1734’ü tutuklandı. Serbest bırakılan 2 bin 117 kişiden bin 317’si hakkında adli kontrol şartı konuldu. Cumhuriyet savcılıklarında ise halihazırda gözaltı talimatı bekleyen 17 bin 862 dosyanın bulunduğu öğrenildi.

İlgili haber:

Gönüllü muhabirlerimizden Sultan Eylem Keleş gözaltına alındı


Etiketler: medya
nefret