29/11/2023 | Yazar: Kaos GL

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” 3 Aralık’ta dokuzuncu durağı Kocaeli’de “ait hissetmeyi” konuşturacak.

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” Kocaeli yolcusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyal Politika Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) 6 yıldır düzenli olarak gerçekleştirdiği, her hafta farklı bir konu üzerine duygu, düşünce ve deneyimleri aktardığı Pazar Sohbetleri şehir şehir geziyor.

Ankara’da 17 Mayıs Derneği, İzmir’de Genç LGBTİ+ Derneği, Aydın’da Aydın LGBTİ+ Dayanışması, Diyarbakır’da Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu, Mersin’de Muamma LGBTİ+ Derneği, Eskişehir’de 87 İnisiyatifi ve Bursa’da Özgür Renkler Derneği ile ve Antalya’da  gerçekleştirilen “Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri”nin dokuzuncu durağı Kocaeli.

Sohbetin konusu “ait hissetmek”:

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri’nde bu hafta ‘ait hissetmek’ üzerine konuşuyoruz. Ait hissetmek, hayatın karmaşasında kaybolmuş hissettiğimiz anlarda bulduğumuz sihirli bir buluttur. Kendi iç dünyamızı bir pusula gibi tarar ve nihayetinde bir yerde, bir şeyde, birinde veya bir toplulukta kendimizden bir parça buluruz. O an, kaybolmuş parçalarımızın bir araya geldiği an; aidiyetin mayhoş hazzını yaşarız.

Bir topluluğun içinde, sevdiklerimizle paylaştığımız anlarda ya da bir hobinin içinde kaybolduğumuzda aidiyet, sanki hayatın büyük bir bulmacasıymış gibi tüm karmaşada yerine oturan bir parça gibidir. O parça, sadece bize ait olan boşluğu doldurmakla kalmaz, aynı zamanda ruhumuzun derinliklerinde bir çiçek açtırır. İçimizde açan çiçeklere, kaybettiğimiz parçalara, kaybolduğumuz yollarda kendimizi aidiyetle nasıl buluşturuyoruz? Ait hissetmek bir heves mi yoksa arzunun en şehvetli hali mi?”

3 Aralık Pazar günü saat 14:30’da yüz yüze gerçekleşecek sohbete katılmak için katılım formunu doldurabilirsiniz. Yüz yüze yapılacak sohbet için adres bilgisi yine e-posta ile sohbetten bir gün önce (2 Aralık Cumartesi) paylaşılacak.

“Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” hakkında

Pazar Sohbetleri ekibinin her ay farklı şehirlerde gerçekleştireceği ‘’Diyar Diyar Pazar Sohbetleri’’ projesi sadece İstanbul’daki değil, Türkiye’nin 7 bölgesindeki LGBTİ+’lara ulaşıp, çeşitli konularda paylaşım yapmayı amaçlıyor. Proje adı 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinde kaybettiğimiz Pazar Sohbetleri / Mesafesiz Sohbetler gönüllüsü, dostumuz ve yoldaşımız Suna Sözer’in anısına adanarak “Suna’yla Diyar Diyar Pazar Sohbetleri” olarak değiştirildi.


Etiketler: yaşam, etkinlik duyuru
İstihdam