04/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Susma Platformu, sekiz bölümlük ilk podcast serisinde kuir edebiyatın siyah poşetlere sokulan deneyiminden de söz edecek.

Susma Platformu, podcast serisinde kuir edebiyatın siyah poşetlere sokulan deneyimini ele alacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Susma’nın 8 bölümlük ilk podcast serisinde, kültür ve sanat alanında farklı sektörlerde faaliyet gösterenlerin sansür ve otosansürü nasıl deneyimledikleri, direniş biçimleri, alanda yaşanan gelişmeler ya da güncel meselelerin hangi tarihsel arka plana dayandığı konuşulacak.

Sunuculuğunu Ayşe Güven’in yapacağı podcast serisinde kuir edebiyatın siyah poşetlere sokulan deneyiminden de söz edilecek.

Bunun yanı sıra seride dil ve tiyatronun geçen yüzyıldan gelen sansür tarihinden müzisyen kadınların isimlerinin görünmez kılınmasına ve engelliliğin sansürle nasıl perçinlendiğine uzanan geniş bir skalada tartışmalar yapılacak.

Akademisyen ve yazar Osman Erden, sinemacılar cephesinden Irmak Karasu ile sanatçı ve küratör Sarp Renk Özer’in konuk olduğu iki kısımdan oluşan ilk bölüm “Sessizlik biçimleri: Bienaller, festivaller, sanatçılar ve kurumlar sansürden nasıl korunur?” çok yakında yayında olacak.


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat
İstihdam