08/07/2013 | Yazar: Kaos GL

Taksim Dayanışması bugün akşam saat 19.00’da Gezi Parkı’na gidiyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ertelediği Gezi Parkı ‘açılış’ı ise bugün yapıldı.

Taksim Dayanışması Bugün Akşam Yeniden Gezi Parkı’nda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Taksim Dayanışması bugün akşam saat 19.00’da Gezi Parkı’na gidiyor.
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise erteledikleri “açılış”ı yapmak üzere bugün Gezi Parkı’nda basına poz verdiler.
 
“Kendiliğinden yeşererek yalnızca İstanbul’a değil tüm Türkiye’ye bir demokrasi örneği olarak yayılan forumlarımızın ışığını Gezi Parkı’na da taşımaya kararlıyız” açıklaması yapan Taksim Dayanışması, herkesin, “önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı”na sahip olduğunu belirten Anayasa’nın 34. Maddesini hatırlattı.
 
Taksim Dayanışması’nın 6 Temmuz Cumartesi günü “Parkımıza gidiyoruz” çağrısı ile Taksim’de biraraya gelen binlerce kişiye polis yine gaz ve tazyikli su ile saldırmıştı.
 
Polisin "Parkımıza Gidiyoruz" çağrısıyla Taksim’de biraraya gelenlere uyguladığı şiddete tepki gösteren Taksim Dayanışması ise “Ne medya karartmaları, ne hükümetin keyfi ve hukuk tanımaz uygulamaları ne de bizi birbirimizden koparmayı amaçlayan tutuklamalar, gözaltılar, asılsız karalama kampanyaları içerisinde bulunduğumuz dayanışmayı sonlandıramayacaktır” açıklaması yaptı.
 
Beş yurttaşın ölümü, binlerce insanın yaralanması, kör olması, gözaltına alınması, tutuklanması ve her gün bunlara yenilerinin eklenmesine dikkat çeken açıklamada, “hangi sebeple ve ne uğruna bu şiddet gerçekleştirildi?” sorusu yöneltildi.
Taksim Dayanışması talepleri
Taksim Dayanışması tarafından yapılan açıklamada talepler şöyle sıralandı:
 
Taksim Meydanı’nın ve Gezi Parkının insansızlaştırılmasına yönelik yargı kararı ile de iptal edilen plan ve projelerden, AKM’nin yıkımından vazgeçildiği ivedi olarak açıklanmalıdır.
 
Taksim ve Kızılay başta olmak üzere Türkiye’deki tüm meydanlarımızda, kamusal alanlarımızda, toplantı, gösteri, eylem yasaklarına ve fiili engellemelere son verilmesini; ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını,
 
Taksim Gezi Parkı’ndaki yıkıma karşı direnişten başlayarak, halkın en temel demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan ve uygulayan; binlerce, insanın yaralanmasına, beş yurttaşımızın ölmesine neden olan sorumluların görevden alınmasını; gaz bombası ve benzeri materyallerin kullanılmasının yasaklanmasını,
 
Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan yurttaşlarımızın derhal serbest bırakılması, haklarında hiçbir soruşturma açılmayacağına ilişkin açıklama yapılmasını,
 
Afet zamanlarında da toplanma ve korunma yerlerimiz olan Gezi Park’ı başta olmak üzere halkın kullanımına kapalı bütün parklarımızın bir an önce açılmasını, önemle ve acilen talep ediyoruz.
 
Gezi’de iftar 
Gezi Parkı direnişine ilk günden beri katılmış olan Antikapitalist Müslümanlar, Gezi Parkı’nda toplanma çağrısı yaptı. Antikapitalist Müslümanlar’ın yarın başlayacak Ramazan ayının ilk iftarında Gezi Parkı’nda açacağı “yeryüzü sofraları” iftarı saat 20:00’de başlayacak.

Etiketler: yaşam
İstihdam