01/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Gençlerin üreme sağlığı alanında hak sahibi bireyler olarak güçlenmesini amaçlayan TAP Vakfı 8. dönem 1 Aralık Gençlik Fonu başvuruları açıldı.

TAP Vakfı 1 Aralık Gençlik Fonu: “Gençler konuşuyor, paylaşıyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAP Vakfı) 1 Aralık Gençlik Fonu kapsamında, gençlik örgütlerinin ve gruplarının üreme sağlığı, cinsel sağlık, üreme hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilişkili bir çerçevede “güvenli cinsellik” temalı çalışmalarını destekliyor.

TAP Vakfı 1 Aralık Gençlik Fonu, başvuruya açıldı. Gençlerin üreme sağlığı ve hakları alanında hak sahibi bireyler olarak güçlenmesini hedefleyen fonun sekizinci dönemi, şu başlıklarda başvuruları bekliyor:

*Güvenli cinsellik için

Yeni medya ve dijital araçlarla farkındalık ve bilgilendirme çalışmaları düzenlenmesi

Bilgilendirme araçlarının (mini videolar, afişler, görsel içerikler, bilgi oyunları-egzersizler, storyboard ile dijital öyküler, klipler vb. öğrenme araçlarının) geliştirilmesi

Akran desteği sunulması

*1 Aralık Dünya HIV/AIDS Farkındalık Günü etkinlikleri düzenlenmesi

Fona, üniversite kulüpleri/toplulukları, ulusal veya uluslararası gençlik kuruluşlarının şubeleri/yerel grupları, ulusal veya yerel sivil toplum kuruluşlarının gençlik kolları/grupları, yerel gençlik kuruluşları ve yerel yönetimlerin, kent konseylerinin gençlik yapıları başvurabilir.

Proje başına en çok 15 bin TL katkı sağlanan fona başvuru için son tarih ise 3 Kasım.

Başvuru detayları için tıklayın.


Etiketler: yaşam, sağlık, cinsellik, hiv
İstihdam