04/01/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün haberi 2013 yılı, Özgür Gündem gazetesinden.

Tarihte bugün: “LGBT'siz bir Anayasa eksik olur” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün haberi 2013 yılından, 2016'da çıkarılan kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özgür Gündem’den. “LGBT'siz bir Anayasa eksik olur” başlıklı Gülşen Aslan’ın haberinde Kaos GL’den Ali Erol anlatıyor.

“Evde, işyerinde, sokakta şiddete maruz kalıyorlar, katlediliyorlar. Toplum tarafından dışlanan LGBT bireyler, yapılan yasalarda da dışlanıyor. Son olarak AKP hükümeti tarafından TSK mevzuatına ilişkin yapılan değişiklikte eşcinsellik, askerlikten atılma nedeni sayıldı” diyen haberde Erol, “Meclis'e gelen, TSK'de askeri personelin disiplin suçlarını düzenleyen kanun medyada yeni bir uygulamaymış gibi sunuluyor. Bir önceki düzenlemede eşcinsellere yaklaşım ile şu anda Meclis'te olan yaklaşım aynı. Yani askerlerin eşcinsellere yaklaşım ile Meclis'inki aynıdır” diyor.

Anayasa tartışmalarına dair

Dönemin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğini ifade eden kısaltmasının LGBT olduğunu da okuduğumuz haberde Erol, dönemin Anayasa tartışmalarını değerlendiriyor, “Türkiye son günlerde yeni anayasa sürecine kilitlenmiş durumda. Ancak LGBT bireylere ilişkin bir şeyler yok. Bizim olmadığımız Anayasa eksik olur.”

 


Etiketler: medya
İstihdam