25/06/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugünün haberi beş yıl önce Cumhuriyet gazetesinden.

Tarihte Bugün: “LGBTİ'ye bir kez daha 'hassasiyet' yasağı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugünün haberi 2016 yılından, Cumhuriyet gazetesinden.

Gazete, İstanbul Valiliği’nin, LGBTİ+ Onur Haftası komitesinin 26 Haziran'da Taksim'de basın açıklaması yapma başvurusunu 'hassasiyet' ve 'güvenlik' gerekçesiyle reddettiğini haberleştiriyor.

Haberde Valiliğin gerekçesi şöyle: “Ülkemiz ve bölgemizde meydana gelen terör saldırıları ve toplumda oluşan hassasiyet dikkate alındığında provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği değerlendirilerek talep uygun görülmemiştir.”

Dün gelen yasak!

Tarihte konu LGBTİ+’lar olduğunda ayrımcılığın tekerrür ettiğini söylemek mümkün.

Onur Haftası Komitesi’nin 19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü 26 Haziran Cumartesi günü Maltepe Miting Alanı’nda gerçekleştirmek üzere yaptığı başvuruya İstanbul Valiliği dün 2016’dakine benzer bahaneler sunarak reddetti.

Dün gelen karar şöyle:  “İl sınırlarımız içerisinde provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği, açık yer toplantısına katılacaklarda dahil olmak üzere halkın huzur ve güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, genel sağlığın ve genel ahlakın, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, olası şiddet ve terör olaylarının önlenmesi, provokatif eylem ve olayların yaşanmaması için…”

 


Etiketler: medya
İstihdam