20/10/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Tarihte bugün haberi 2008 yılından, Evrensel’den.

Tarihte bugün: “Türüt bu kez eşcinselleri hedef aldı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tarihte bugün haberi 2008 yılından, Evrensel’den. Gazete “Hrant Dink'in katillerini öven ‘Plan yapmayın plan’ şarkısıyla tepki toplayan İsmail Türüt, şimdi ‘AIDS’ isimli şarkısıyla eşcinselleri hedef gösterdi” diyor.

Türüt’ün nefret dolu şarkısının sözleri şöyle: “Sokakları doldurmuşlar kopuklar ancak bu pisliği bu illet paklar ahh, ameliyat oldu cinsi sapıklar. Erkeklikten bıkanları al götür, al götür, babam olsa al götür, eşek cennetine götür”.

Gazete, “nefret suçları artıyor” diyor ve Kaos GL İzmir Hukuk Danışmanı Av. Elif Ceylan Özsoy’a mikrofon uzatıyor: “Özsoy, eşcinsellerin yasalar karşısında savunmasız bırakılmasının bu tür saldırıları artırdığını söyledi. Eşcinsellerin hukuki yolları da kullanamaz hale geldiklerini ifade eden Özsoy, yeni Anayasa'da 'cinsel yönelim' ibaresinin geçmesi için çeşitli çalışma yaptıklarını ve eşcinsellere yönelik ayrımcı uygulamalara karşı hukuki bir koruma isteyeceklerini söyledi.”

12 yıla rağmen değişen bir şey yok!

HIV/AIDS’i “eşcinsellerin günahlarından dolayı” olduğunu iddia eden zihniyet bugün Covid-19 pandemisini de LGBTİ+’larla ilişkilendirmekten geri durmuyor. Aradan geçen 12 yıla rağmen bu bilimdışı ve nefret söylemi ile son bulan iddialar halen gündemi işgal edebiliyor…


Etiketler: medya
İstihdam