29/11/2006 | Yazar: İsmail Alacaoğlu

Temyiz Mahkemesi de Valilikten yana Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Moskova Temyiz Mahkemesi, Mayıs ayında düzenlenmek istenen Gay Pride’ı engelleyen Moskova Valiliği’nin yasadışı bir harekette bulunmadığı yönünde karar veren alt mahkeme kararını onayladı.

KAOS GL

Rus eşcinsellerin mayıs ayında gerçekleştirmek istedikleri Gay Pride’ı (Eşcinsel Gurur Yürüyüşü) engelleyen Moskova Valiliği’nin kararı dün (21 Kasım) Moskova Temyiz Mahkemesi’nce de haklı bulundu ve Valiliğin yasadışı bir harekette bulunmadığı yönünde karar veren alt mahkeme kararı onaylandı. Temyiz Mahkemesi, Valiliğin yürüyüşün güvenlik nedenleriyle engelleyebileceği görüşünde.



Valiliğin engellemelerine rağmen yürüyüşü gerçekleştiren iki LGBTT örgütünün avukatlığını yürüten Dmitry Bartanev, bu konuyu Strasbourg’daki Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını dile getirdi.



Yasaklamaya rağmen yürüyüşçüler 27 Mayıs tarihinde yürüyüşü gerçekleştirme girişiminde bulunmuşlar ancak polis, yürüyüşçüleri ve onları protesto etmek üzere toplanan birkaç kişiyi tutuklamıştı. 200’den fazla eşcinselin gözaltına alındığı gösteride yürüyüşün organizatörü Nikolai Alekseyev de tutuklanmıştı.



Polis eşcinselleri alandan uzaklaştırmaya çalışırken, yürüyüşü protesto etmek üzere toplanan Nazi yanlısı saldırganların önüne itmişti.

Kaynak: 365gay.com, 22 Kasım 2006

Çeviren: İsmail Alacaoğlu

*Konuyla ilgili diğer haberler:

[[Rusya'da eşcinsellere şiddet]]

[[Rusya'da eşcinsellere saldırı]]



Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam