02/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı ve aktivistleri dijitalde buluşturan çevrimiçi proje Through The Window; sergi, parti ve sohbetlerle yeniden bir araya geliyor.

Through The Window geri döndü! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiyeli ve Hollandalı queer sanatçı ve aktivistleri dijitalde buluşturan, dayanışma ve iş birliği olanaklarını geliştiren çevrimiçi bir proje, Through The Window (TTW) yeniden bir araya geliyor.

17 Nisan’da pop-up etkinliği ile ‘merhaba’ diyecek olan TTW, 24 Haziran’da çevrimiçi sergi, sohbet ve partiler düzenleyecek.

Performans sanatçısı, prodüktör ve DJ Kübra Uzun, sanatçı, yönetmen ve küratör Ömer Tevfik Erten ve Hollandalı yazar ve felsefeci Simon(e) van Saarloos’un geçen yıl birlikte başlattıkları proje, küresel pandemi sürecinde işini ve projesini kaybeden kuir sanatçı, aktivist ve gece hayatı çalışanlarına destek olmayı amaçlıyor.

Yalnızca Instagram üzerinden izlenebilecek TTW sergisi, Türkiye ve Hollanda’dan davet edilecek 20 kuir sanatçının küresel pandemi sürecinde ürettikleri özgün işleri ilk kez sanatseverlerle buluşturacak.

through-the-window-geri-dondu-1

TTW’nin koordinatörü Kübra Uzun, Türkiyeli ve Hollandalı kuir sanatçı ve aktivistler arasında kültürel işbirliği ve dayanışma sağlamanın yanı sıra, sanatçıların birlikte hareket etme pratiklerini geliştirmelerine yönelik de çalıştıklarını söylerken, projenin küratörü Ömer Tevfik Erten ise bu seneki sanatçı seçimlerini yaparken farklı disiplinlerden kuir sanatçıları bir araya getirmeye özen gösterdiklerini belirtiyor.

TTW’nin tüm etkinliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

  


Etiketler: kültür sanat
İstihdam