28/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Elazığ Fırat Üniversitesi’nde 11 – 14 Şubat tarihlerinde gerçekleşen 23. TOG Gençlik Konseyinde homofobi her yönü ile tartışıldı.

TOG Gençlik Konseyi Homofobiye Karşı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Elazığ Fırat Üniversitesinde 11 – 14 Şubat tarihlerinde gerçekleşen 23. TOG Gençlik Konseyinde homofobi her yönü ile tartışıldı.
 
23.sü düzenlenen TOG Gençlik Konseyi, 300’ün üzerinde katılımcı ile Fırat Üniversitesi Toplum Gönüllülerinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Bu yıl konseyde en çok ilgi gören konu LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) hareketi idi. Kaos GL, SPoD ve TOG Trakya’nın düzenlediği alana ilişkin atölyeler büyük ilgi gördü.
 
12 Şubat günü sabahı SPoD’dan Hilal Başak Demirbaş’ın düzenlediği “LGBT’lerin Siyasi Temsili” atölyesinin ardından Kaos GL’den Evren E. Çakmak “Türkiye’de Yeni Toplumsal Hareketler Tarihi ve Heteroseksizme Karşı Direniş”, TOG Trakya da “Nerdesin Aşkım” atölyelerini gerçekleştirdi.
 
Ertesi gün konsey içinde gerçekleşen panayır etkinliğinde ise Kaos GL ve SPoD ortak stand açtı. Materyaller dağıtıp insanların sorularını yanıtlamaya devam etti. Konseyde 70’e yakın TOG yerel örgütlenmesi yer aldı. 

Etiketler: yaşam
İstihdam