09/09/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Tom of Finland adıyla bilinen Finlandiyalı sanatçı Touko Laaksonen’in homoerotik pulları satış rekoru kırıyor.

Tom of Finland’ın homoerotik pulları rekor kırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Tom of Finland adıyla bilinen Finlandiyalı sanatçı Touko Laaksonen’in homoerotik pulları satış rekoru kırıyor. Pazartesi günü satışa sunulan homoerotik pullar, ön siparişle 178 farklı ülkeden satın alındı.
 
Tampere’deki bir posta müzesinin açılışında ilk kez satışa sunulan pullar için uzun kuyruklar oluştu. Eşcinsel kültürü için bir ikon olan sanatçının uzun zamandır beklenen pullarının yanı sıra, sanatçının imzasını taşıyan pullar da müzede satışa çıktı.  
 
“Tom of Finland, gey figürlerine maskülenliklerini kazandırdı”
 
Pullar için Tom of Finland’ın 3,500’ün üzerindeki çizimi arasından seçim yapan tasarımcı Timo Berry, bu işi aldığı için “mutluluktan havalara uçtuğunu” söylüyor:
 
“Tom of Finland’ın en önemli yanı, bu gey figürlerine maskülenliklerini kazandırmış olmasıdır. Öncesinde geyler yalnızca ‘kız gibi’ resmedilirlerdi. Gizlice satılmak zorunda olan bu çizimlerin artık zarflar ve kartpostalların üzerinde herkes tarafından görülebilecek olması harika.”
 
Tampere’deki yeni posta müzesi, Tom of Finland’ın mektuplarına yer veren “Kapalı Sırlar” adlı bir sergiyle açıldı. Sergide, bu büyük ismin 1940’lı yıllardan öldüğü 1991 yılına kadarki dünyası gözler önüne seriliyor.  

Etiketler: yaşam
İstihdam