11/11/2009 | Yazar: Kaos GL

Biseksüeller işyerinde en fazla saklanan grup...

Biseksüeller işyerinde en fazla saklanan grup...

İngiltere’de yapılan bir araştırma sonuçlarına göre LGBT kişiler içinde biseksüellerin işyerinde cinsel yönelimlerini en fazla saklayan grup olduğunu ortaya koydu. Hem hetero hem de gey iş arkadaşları tarafından dışlanmaktan çekinen biseksüellerin bu tutumlarının hem psikolojik hem de iş performansı bakımından olumsuzluklar yarattığı vurgulandı.

Fransa’da güzel şeyler oluyor...

Fransa’da bir Lezbiyen çift evlat edinme davasını kazandı

Besancon İdari mahkemesinin verdiği kararla 10 yıldır evlat edinebilmek için hukuk mücadelesi veren Emanuelle ve Laurence’a evlat edinme hakkı tanıdı. 
Besancon vilayetinin kararı temyiz etmeyerek uygulayacaklarını açıklamasıyla Fransa’da ilk Lezbiyen ve Gey çift evlat edinebilmesinin yolu açılmış oldu.

Montpelier’nin sosyalist milletvekili ve belediye başkanı gey evlilik için açık çağrı yapacak

Fransa’da 10 yıl önce yasalaşan ve aynı cinsten kişileri de kapsayan Sivil Birlik Paktı (PACS)’in yıldönümünde Lezbiyen ve Gey çiftlere evlilik hakkının verilmesi icin tüm politikaci ve kamuoyuna yönelik yazılı bir çağrı yayınlayacak. 
Bu girisim Paris’in 11 bolge milletvekili ve Paris’in Gey Belediye Baskanı ‘nın da ortak imzasıyla yayınlanacak.

ABD’nin doğu eyaletlerinde LGBT haklarının gelişmesi darbeler alıyor...

ABD’de bir yıl önce Kaliforniya Eyaleti’ndeki oylamadan sonra Main’de yapılan referandum sonucun da, aynı cinsten kişilerin evliliğine ‘hayır’ çıktı. Çeşitli dinci grupların karşı kampanyası ABD’nin kuzey batı eyaletinde LGBT haklarının ilerlemesini engelledi.

Aynı konuda New York Senatosu’nda yapılması beklenen oylama da tasarının geçmesini sağlayacak oy sayısı garantilenemediği için beklemeye alındı. Senato’daki demokratların tamamının yani 32 ‘evet’ oyuna ihtiyaç varken, yasayı destekleme sözü veren senatör sayısı 25 veya 26 olarak çıkacağı korkusuyla geri adım atıldı.

ABD’nin doğu yakasından tek iyi haber Washington Eyaleti’nden geldi. Burada yapılan referandumda LGBT’lere ‘eşlerden biri hastayken diğerinin izin kullanabilmesi’ni de kapsayan bir takım haklar % 51 oyla kabul edildi.

Portekiz Başbakanı seçim kampanyasında verdiği sözü tutarak gey evliliği yasalaştırmak istiyor...

Katolik Avrupa’nın tutucu ülkelerinden Portekiz’in sosyalist başbakanı hükümet programını sunarken ‘Seçim kampanyasında verdiğimiz sözü tutarak, referanduma gitmeden parlamentodan geçireceğimiz bir yasayla gey evliliği yasalaştırmak istiyoruz’ dedi. Evlilik kabul edilse bile gey çiftlere ‘evlat edinme hakkı’nın tanınması düşünülmüyor.

Trafalgar’da binlerce kişi ‘Nefret’e Hayır’ demek için toplandı...

Londra’da 30 Ekimde toplanan binlerce LGBT, İngiltere’de son dönemlerde artan ve LGBT kişileri hedef alan şiddet olaylarına karşı bir gösteri yaptı. Özellikle 25 Ekimde dövülerek öldürülen 62 yaşındaki gey Ian Baynham ve ekim ayında Liverpool’da tartaklanan bir gey polis memurunun maruz kaldıkları şiddet gündemdeydi.

Gey seyahat sitesinin anketiyle dünyanın ‘en’leri belirlendi...

Amerikan gey seyahat sitesi tripout.com’un düzenlediği anket sonuçlarına göre dünyanın en seksi şehri Paris (LeMarais semti) seçildi. Bunu Buenos Aires (Palermo semti) ve Fort Lauderdale izledi. 

En sevilen gey seyahat bölgesi Rio de Jenerio seçilirken, Barselona ikinci ve Buenos Aires üçüncülüğü kazandı.  

Dünyanın en iyi gey barı Los Angeles The Abbey, Amsterdam Exit ve Londra Heaven olarak sıralandı.

Dünyanın en iyi gey etkinlikleri ise Madrid gey pride, Le Dinah Shore California, The Burning Man Nevada, Toronto ve Amsterdam gey pride’ları ve Sydney Mardi Gras olarak seçildi.(AE)

Kaos GL Çeviri Ekibinden Engin Pala, derledi ve çevirdi.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam