01/06/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen bir kişi trans aktivist Buse Kılıçkaya’yı “Ben Recep baba” diyerek tehdit etti. Ablasını arayarak, “Kardeşiniz öldü” dedi. Kılıçkaya, kendisinin TC kimlik numarasına da erişen kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Trans aktivist Buse Kılıçkaya ve ailesine iki seçim turu arası tehdit telefonları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun da bitmesiyle seçim süreci tamamlandı. Cumhur İttifakı’nın kampanyasıyla yükselttiği LGBTİ+ düşmanlığı ise endişe yaratmaya devam ediyor.

AKP, depremle rafa kaldırdığı ayrımcı anayasa değişikliğini yeniden gündeme getirir; Yeniden Refah ise LGBTİ+ derneklerinin kapatılması için çalışmalarını hızlandıracağını söylerken, trans aktivist Buse Kılıçkaya tehdit telefonları alıyordu.

Ablasını aradı, “kardeşiniz öldü” dedi

Pembe Hayat Derneği’nin kurucularından ve Eryaman-Esat davasının mağdurlarından olan Kılıçkaya, iki tur arasında 19 Mayıs’ta tanımadığı bir numaradan gelen telefonla sarsıldı. Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen kişi önce telefonda Kılıçkaya’yla dalga geçti. Aynı günün gecesi ise aynı kişi bu sefer Buse’nin ablasını aradı. Ablasının telefonunu nereden bulduğu ise meçhul.

Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen kişi Buse’nin ablasına kendini doktor olarak tanıttı, ablasına “Kardeşiniz Buse Kılıçkaya sokakta bıçaklanmış, şehir hastanesine getirildi. Bütün müdalelere rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybetti. Kardeşinizin gelin cenazesini alın” dedi.

“Ben Recep baba” diye tehdit

Ablası şok oldu. Hemen diğer kardeşlerine ve Buse’ye ulaştı. Buse, arayan kişinin niyetini anlamak için telefondaki engeli kaldırdı. Bu sefer aynı kişi Buse’ye “İbne, top, travesti” diye hakaret etti. Bunla da yetinmeyip “Ben Recep baba, Kılıçdaroğlu geliyoruz” dedi.

Taciz telefonları iki gün boyunca sürdü. Adının Mehmet Yılmaz olduğunu söyleyen kişi Buse’nin TC kimlik numarasını bile söyledi. Bu bilgilere nereden ulaşıldığı, Buse’nin telefonunu, ailesinin telefonunu nereden bulduğu ise henüz bilinmiyor.

Suç duyurusunda bulundu

Can güvenliğinden endişe eden Buse Kılıçkaya, Kaos GL Derneği Avukatı Yasemin Öz vasıtasıyla suç duyurusunda bulundu.

Av. Öz, suç duyurusunda şöyle dedi:

Müvekkil transeksüel yapıdadır. Ülkemizde LGBTİ+lara yönelik nefret suçları dünyada üst sıralardadır. Şüpheli her nasılsa müvekkilin ve iki ablasının isim ve soy isimlerini, telefonlarını, müvekkilin TC kimlik numarasını hukuka aykırı olarak elde etmiştir. Müvekkilin can güvenliğini tehdit etmiştir. Müvekkil ve ailesinin can güvenlikleri hakkında endişe doğurmuştur.

Buse’nin ablası da ayrıca şikayet etti. Yaşananların ardından ulaştığımız trans aktivist Kılıçkaya, “47 yaşımdayım. Bu zamana kadar böyle bir şey görmedim. Çok iğrenç bir şey” dedi.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam