23/10/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Dünyanın dört bir yanından trans çocuklar, Britanya’da Cinsiyetin Tanınması Kanunu anketine desteğinden sonra Emma Watson’u çizdi.

Trans çocuklar Emma Watson’u çizdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünyanın dört bir yanından trans çocuklar, Britanya’da Cinsiyetin Tanınması Kanunu anketine desteğinden sonra Emma Watson’u çizdi.

Emma Watson, geçtiğimiz günlerde Britanya’da Cinsiyetin Tanınması Kanunu anketine tişörtüyle destek verdi. Watson, üzerinde “Trans hakları insan haklarıdır” yazan tişörtüyle poz vererek sosyal medya hesaplarından paylaşmıştı.

Dünyanın dört bir yanından trans çocuklar ve kardeşleri Watson’a teşekkür etmek için resim yaptı. Çocuklar, Harry Potter serisi ve Güzel ve Çirkin filmlerindeki hâlinin yanı sıra; kendileriyle el ele bir Watson’u resmetti.

Trans çocuk mu?

Yapılan resimlerin paylaşıldığı tweetlerin altında çocuklar için trans denilmesi tartışmalara sebep oldu. Bir kullanıcı “’Trans çocuklar’ Ailelerin desteklediğini ve bunu durdurmak için hiçbir şey yapmadığını bilmek rahatsız edici!!” yazdı. Buna cevaben başka bir kullanıcı “Çünkü herkes çocuklarına aptal gözüyle bakmıyor ve bazıları aslında çocuklarının konuştuğu ve onların kim olduğunu öğrendiği zorlu yolculukta onları destekliyor. Belki de konu hakkında biraz araştırma yapmalısınız” diye cevap verdi. Bir başka kullanıcı ise “Bütün yetişkin translar bir zamanlar çocuktular. Çocukken ne olduğumu sakladım çünkü beni kimsenin anlamayacağını biliyordum” dedi.

Çocukların çizdiği resimlere aşağıdaki galeriden göz atabilirsiniz, buyrun!


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam