09/04/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

İskoçya’da kız arkadaşına trans olduğunu söylemeyen bir erkeğe gözaltında tutulma ve kamu hizmeti cezası verildi.

Trans Erkeğe ‘Sahtekârlık’ Cezası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İskoçya’da cinsel ilişki öncesinde kız arkadaşına trans olduğunu söylemeyen Chris Wilson adlı bir erkek, şartlı tahliyeden sonra 3 yıl boyunca gözetim altında tutulma ve 240 saatlik kamu hizmeti cezasına çarptırıldı.
 
Ceza, Wilson’un iki kez “sahtekârlıkla cinsel yakınlık elde etme” suçunu işlediğini kabul etmesinin ardından verildi.
 
Kararı veren hâkim Lord Bannatyne, Wilson’un suçu işlemek üzere erkek “kılığına” girmediğini, her zaman o şekilde giyindiğini kabul etti.
 
Hâkim ayrıca “Bunlar alışık olmadık suçlar. Kendini kadın değil de erkek hissettiğini kabul ediyorum. Bu durumun, suçunu büyük ölçüde azalttığına inanıyorum. Şartlı tahliyeyle bunun halledilebileceğini düşünüyorum,” dedi.
 
Translar Geçmişlerini Herkesle Paylaşmak Zorunda mı?!
İskoçya’dan LGBT örgütü Equality Network Başkanı Tim Hopkins ise karara ilişkin şunları söyledi: “Chris Wilson 16 yaşında olduğunu söyleyen 15 yaşındaki bir kızla seks yaparak yasayı ihlâl etti. Ama cezası bundan dolayı verilmedi, ‘sahtekârlıkla cinsel yakınlık elde etme’den verildi; çünkü cinsiyeti hakkında ‘yalan’ söylediği düşünüldü.”
 

“Yanlış bir ceza verildi ve bununla translara şu mesaj verilmiş oldu: Cinsiyet geçmişinizi cinsel partnerlerinizle paylaşmazsanız kriminalize edileceksiniz.” 


Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret