15/07/2014 | Yazar: Kaos GL

Trans kadınlar Pembe Hayat’ın düzenlediği ‘Trans Kadın Ağı Kampı’nda sorunlarını ve çözüm yollarını konuştu.

Trans kadınlar buluştu: Rekabet değil dayanışma! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Trans kadınlar Pembe Hayat’ın düzenlediği “Trans Kadın Ağı Kampı”nda sorunlarını ve çözüm yollarını konuştu: Rekabet değil dayanışma! Birlikte mücadeleyle özgürleşmeye!
 

Trans kadınlar Avrupa Birliği’nin finansal olarak desteklediği ve Pembe Hayat ile Kaos GL tarafından ortaklaşa yürütülen “Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi” kapsamında düzenlenen “Trans Kadın Ağı Kampı”nda sorunlarını ve çözüm yollarını konuştu: Rekabet değil dayanışma! Birlikte mücadeleyle özgürleşmeye!

İstanbul, Ankara, Mersin, Eskişehir ve İzmir’den trans kadınlar Pembe Hayat’ın düzenlediği “Trans Kadın Ağı Kampı”nda bir araya geldi. Antalya Side’de yapılan kampta trans kadınlar 4 gün boyunca sorunlarını, taleplerini ve çözüm yollarını tartıştı. 

Kaos GL Derneği’nden Yıldız Tar’ın moderasyonunu üstlendiği forumlarda trans kadınlar; birlikte iş yapabilme pratiğini geliştirmenin önemini vurguladı. Forumlarda öne çıkan ana başlıklar ise şöyle: 

Trans kadınlar arasında dayanışmayı büyütme

“Trans kadınlar arasındaki rekabetle mücadele etmeli ve dayanışmayı yükseltmeliyiz. Çeşitli yerlerdeki trans kadın hareketini birlikte hareket ettirecek mekanizmalar kurulmalı. 

“Trans kadınların acil ve yakıcı yaşam hakkı mücadelesinin yanısıra; istihdam, sosyal haklar, sağlık gibi alanlarda da ortaklaşa politikalar üretmeliyiz. 

“Daha çok trans kadını harekete katabilecek, taleplerini görünür kılabilecek örgütlenme biçimlerini yaygınlaştırmalıyız. 

“Farklı meslek gruplarından transların varlığını ve mücadelesini görünür kılmalıyız. Kültür sanat gibi alanlardaki trans kadınlarla dayanışma ağını güçlendirmeliyiz.” 

Kamp; trans kadınların bir araya gelebileceği daha geniş toplantılar yapılması kararıyla sonlandı. Bu toplantıları örgütlemek için bir komisyon kuruldu. 

Havalimanında transfobik taciz!

Kamp dönüşü İstanbul’a giden trans kadınlar havalimanında transfobik tacize uğradı. Güvenlik görevlilerinin gülüşme ve hakaretlerine maruz kalan trans kadınlar; durumu şikayet etti. Polis çağırdı. Havalimanında yaşanan gerginliğin ardından Antalya Havalimanı Genel Müdürü ve polis ekipleri trans kadınlardan özür diledi. 

*Trans Kadın Ağı Kampı" Pembe Hayat ve Kaos GL Dernekleri’nin yürüttüğü “Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koliasyonu Projesi" kapsamında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: yaşam
İstihdam