26/02/2021 | Yazar: Yıldız Tar

Bir grup erkek sokaktaki trans kadınlara arabalarından patlayıcı madde atarak saldırdı, saldırıyı Tiktok’ta canlı yayınladı.

Trans kadınlara saldırıp Tiktok’ta yayınladılar! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tiktok’ta @eyup.ydkrds hesabından bir grup erkeğin arabayla giderken yolda bekleyen trans kadınlara saldırdığı görüntüleri yayınlandı.

Hesabın sahibi Tiktok üzerinden açtığı canlı yayında trans kadınlara arabayla yanlarından geçerken patlayıcı bir madde ile saldırdı. Saldırı anını canlı yayınlarken “hakkını verdik topların” ifadesini de yazdı. Videoda saldırganların güldüğü de görülüyor.

Bu görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine hesap adını değiştirerek @xq.baran_21 yaptı. Saldırının tam olarak nerede gerçekleştiği bilinmiyor ancak Tiktok yayınında #izmir35 etiketi kullanıldı.

Saldırıya ilişkin Genç LGBTİ+ Derneği, sosyal medya hesaplarından şöyle dedi:

**Tetikleyici içerik

“İzmir'deki bu korkunç saldırıdan dolayı çok üzgünüz. Mağdurlarla başta hukuki açıdan olmak üzere elimizden gelen dayanışmayı göstermek isteriz.

“Kendilerine veya yakınlarına ulaşabilmemiz için bu tweeti paylaşabilir misiniz?”

Dernekten Av. Mahmut Şeren de, saldırıya ilişkin KaosGL.org’a konuşarak, mağdurlara ulaşmaya çalıştıklarını, sürecin takipçisi olduklarını, saldırının mağdur ya da tanıklarının kendilerine sosyal medya hesaplarından ulaşabileceğini söyledi.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam