07/01/2016 | Yazar: Yıldız Tar

Hindistan’da tamamı trans kadınlardan oluşan ilk müzik grubu 6 Pack, Pharrell Williams’ın Happy şarkısına yaptıkları cover Hum Hain Happy ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Trans kadınlardan müzik grubu: 6 Pack Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hindistan’da tamamı trans kadınlardan oluşan ilk müzik grubu 6 Pack, Pharrell Williams’ın Happy şarkısına yaptıkları cover Hum Hain Happy ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı.

Hindistan İngilizcesi söyleyen altı trans kadından oluşan 6 Pack müzik grubu ilk single parçalarını yayınladı.

Mumbaili grup, Pharrell Williams’ın Happy şarkısına yaptıkları cover Hum Hain Happy ile dinleyicilerin beğenisini topladı.

Şarkıya çektikleri klibin açılışında Hindistan sinema endüstrisi Bollywood oyuncusu Anushka Sharma, “Üçüncü cinsiyet. Birçokları tarafından görmezden geliniyor. Bir kısım hoşgörüyle karşılıyor. İstisnasız herkes yanlış anlıyor” diyor.

Sharma konuşmasının devamında hijraların toplum tarafından sürgün edildiğini anlatarak, “Camlarımızı birazcık nezaket ve belki de bir gülücük için çalıyorlar. İkisini de bulamadıklarında ise neşelenmenin bir yolunu buluyorlar” şeklinde konuşuyor.

6 Pack, önümüzdeki günlerde 6 şarkıdan oluşan ilk albümlerini yayınlayacak. Grubun, Hindistan’ın ünlü şarkıcılarından Sonu Nigam ile düet yapacağı da konuşuluyor.

‘Tanrının dokunduğu’ hijralar

Güney Asya kültüründe üçüncü cins olarak görülen hijralar, trans kadın kimliğinin yanı sıra zaman zaman interseks olma halini de ifade ediyor.

Hindistan’da ‘üçüncü cins’ olarak görülen hijralar “kutsal” kabul ediliyor. Hindistan geleneklerinde hijralar “tanrı tarafından dokunulmuş” insanlar olarak görülüyor. Hijralar tarafından kutsanmak birçok kişinin istediği bir şey.

Bütün bu inanışlara rağmen Hindistan’da yaşayan hijraların büyük kısmı şehir dışlarında, banliyölerde yaşamak zorunda kalıyor. Dans ederek, dilenerek ve seks işçiliği yaparak geçimlerini sağlıyorlar.

2014’te ülkenin ilk trans haber sunucusu Lotus TV’de işe başlamıştı. Geçtiğimiz yıl ise Madhu Bai Kinnar’ın Raigarh şehrine belediye başkanı seçilmesi ile trans hakları mücadelesinde yeni bir döneme girildiği yorumları yapıldı. 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
İstihdam