31/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Doğa Doğu Karahan’dan Trans Görünürlük Günü kutlaması: Biz geleceğiz, gelecekse barıştan ve birlikte yaşayabilmekten yana.

Trans sesler: Biz geleceğiz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün 31 Mart Trans Görünürlük Günü. Dünyanın dört bir tarafında translar varoluşlarını, mücadelelerini kutluyor.

Trans Görünürlük Günü’nde sahne transların dedik ve kutlama mesajlarını yayınlamaya karar verdik.

Doğa Doğu Karahan’ın mesajı:

“İnsanlar bizi iki yüzlü bir tutumla "kabullenme" eğilimindeler. Makbul translar olursak eğer toplumda bize yer vereceklerini söylüyorlar. Dikkat çekmeyen, vaktinin çoğunu göz önünden uzak geçiren, gülüp eğlenmeyen, aşk yaşamayan, sevişmeyen, ailesinin başını önüne eğdirmeyen bir dışlanmışlıkla verilenle yetinerek yaşamamızı ya da ölmemizi bekleyen bir toplum bu. Onların çizdiği sınırlar dışına çıktığımız zaman ise bizi öldürmeyi kendilerinde hak gören ve bunun cezasızlıkla sonuçlanmasını isteyen bir zihniyet aynı zamanda bu. Bizi her gördüğünde kendi varlığını bizi değilleyerek meşru kılmaya çalışan kişiler bilmelidir ki kimsenin bizi kabul etmesine ihtiyacımız yok çünkü bizler insan olduğumuz noktadan eşitiz. Kendini translardan yukarda gören insanlar şiddetle, kanla, sömürüyle ve baskıyla sahip olduklarından bir gün vazgeçmek zorunda kalacaklardır çünkü sahip olduklarınız bizden çaldıklarınızdır. Bizler sizlerin reva gördüğü hayatı kabullenmiyor ve hayatın her alanında insana dair olan her duyguyla ve şekille varolmaya devam ediyoruz.

Hep birlikte, hep daha güçlü ve geleceğe umutla bakarak dönmeye, dönüştürmeye, gullüm atmaya, boyun eğmemeye ve direnmeye dair tüm dayanışmamızla yanıbaşınızda olmaya devam edeceğiz. Biz geleceğiz, gelecekse barıştan ve birlikte yaşayabilmekten yana.”

kaosgl.org’dan ve #TransCandır etiketiyle sosyal medyadan paylaşacağımız çeviriler, yazılar, söyleşiler, haberlerle 31 Mart Trans Görünürlük Günü dosyamızı takip edebilirsiniz!


Etiketler: kadın, yaşam
İstihdam