31/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Anjelik Kelavgil’den Trans Görünürlük Günü kutlaması: Transların eşitlik ve özgürlük taleplerinin karşılandığı bir dünyaya herkesin ihtiyacı olduğunu hatırlatarak günümüzü kutlamak istiyorum

Trans sesler: Hayatın her alanında varız Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bugün 31 Mart Trans Görünürlük Günü. Dünyanın dört bir tarafında translar varoluşlarını, mücadelelerini kutluyor.

Trans Görünürlük Günü’nde sahne transların dedik ve kutlama mesajlarını yayınlamaya karar verdik.

Anjelik Kelavgil’in mesajı:

“Trans Görünürlük Günü transların karşı karşıya kaldığı nefret, fobi, ayrımcılık sarmalının sebep olduğu hak ihlalleri üzerine düşünmek için bir fırsat olduğu kadar transların eşitlik talebinin daha da yükseldiği bir gün olarak şekilleniyor zihnimde. Hayatın her alanında varız ve toplumun bize reva gördüğü sınırların çok ötesinde, her yerde var oluşumuzda ısrar ediyoruz. Başarılarımızla, aşklarımızla, hayallerimizle ve hedeflerimizle anılacağımız; tüm toplumu sarıp sarmalayan transfobiden kurtulabileceğimiz, varoluşumuzu kutlayabileceğimiz günlerin çok yakın olduğuna dair garip bir heyecan içerisindeyim. Toplumsal değişim ve dönüşüme dair umudun transların deneyimlerinde gizli olduğundan eminim ve bu umudu çoğaltabilmenin ilk adımının natransların ayrıcalıklarıyla yüzleşmelerinden geçtiğini düşünüyorum. Transların eşitlik ve özgürlük taleplerinin karşılandığı bir dünyaya herkesin ihtiyacı olduğunu hatırlatarak günümüzü kutlamak istiyorum.”

kaosgl.org’dan ve #TransCandır etiketiyle sosyal medyadan paylaşacağımız çeviriler, yazılar, söyleşiler, haberlerle 31 Mart Trans Görünürlük Günü dosyamızı takip edebilirsiniz!


Etiketler: yaşam
İstihdam