27/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Trans Terapi Grubu, 2022’ye grup terapisi ile merhaba diyecek. Buluşma 5 Ocak’ta, Jitsi’de.

Trans Terapi Grubu yılın ilk toplantısına çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2013’ten beri, her ayın ilk Çarşambası düzenlenen toplantılarla, transların cinsiyet kimliği sürecine yönelik psikososyal destek sağlayan grubun, yeni yıldaki ilk toplantısı, 5 Ocak Çarşamba günü yapılacak.

Nasıl katılabilirim?

Telefonla katılacaksanız, telefonunuza Jitsi Meet uygulamasını indirdikten sonra, kurulum esnasında uygulamanın mikrofon ve kameraya erişimine izin vermeniz gerekiyor. Bilgisayardan katılacaksanız, e-posta adresine gönderilen toplantı linkine tıkladıktan sonra, mikrofon ve kameraya erişim izni vererek, doğrudan katılabilirsiniz.

Toplantılara ilk kez katılacak kişilerin, Trans İstanbul İnisiyatifi web sayfasından, kayıt formu doldurması gerekmektedir.

Terapi Grubu ve danışmanlık hizmetleri, translar için, sürece hazırlayıcı bir seçenektir. Sürecin farklı aşamalarında olan diğer trans bireylerden bilgi alabilmek ve problemlerle başa çıkma yolları konusunda destek alabilmek, grup üyeleri için özellikle faydalıdır.

Her ayın ilk çarşambası düzenlenen terapi grubuna katılım sağlamak, sürecinizde arzu ettiğiniz değişimi sağlamanın yollarından biri olacaktır.  Dahası, sorunlarınız ve kendinizle ilgili farkındalığa ulaşmanıza ve böylece daha umutlu ve mutlu olmanıza katkı sağlayacaktır.

Grup terapisinden nasıl faydalanabilirsiniz?

●      Kendinizi, cinsiyet kimliği süreciniz konusunda yalnız hissediyorsanız ve süreçle ilgili karşılaştığınız sorunlar konusunda “Bu sorunları, bu dünyada bir tek ben yaşıyorum” diyorsanız; benzer sorunu olan kişilerle tanışmak, rahatlatıcı ve destekleyici olabilir.

●      Gruptaki diğer üyelerin, cinsiyet kimliği süreçlerine dair deneyim paylaşımları, kendi sürecinizle ilgili farkındalığınızı artırabilir.

●      Süreçte karşılaştığınız sorunlarla baş etme yöntemi konusunda, farklı bakış açılarını dinlemek, sorunlarınızı ele almanın birden fazla yolu olduğunu görmenizi kolaylaştırabilir.

●      Diğer translarla dayanışma halinde olup, başkalarına yardımcı olduğunuzu hissetmek, kendinize güveninizi arttırabilir.

●      Başka transların, kendi süreçlerinde karşılaştığı sorunlarının üstesinden geldiğini görmek, umudunuzu arttırabilir.

●      Güvenli bir ortamda, farklı yaşlarda, farklı kültürlerden insanlarla tanışmak, yeni iletişim becerileri kazanmanızı sağlayabilir.

●      Cis heteronormatif toplum kuşatmasında yaşayamadığınız; aidiyet, kabullenilme ve onaylanma duygusunu, yaşayabilmenizi sağlayabilir.


Etiketler: yaşam, sağlık
nefret