14/11/2013 | Yazar: Kaos GL

İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin çağrısı 20 Kasım Nefret Mağduru Trans Bireyleri Anma Gününde eylemler yapılacak

20 Kasım Nefret Mağduru Transları Anma Günü kapsamında Ankara ve İstanbul’da etkinlikler düzenlenecek. 

20 Kasım Nefret Mağduru Trans Bireyleri Anma Gününde İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği ve Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin çağrısı ile basın açıklamaları yapılacak. 

Ankara’daki basın açıklaması Yüksel Caddesi’nde; İstanbul’daki basın açıklaması ise Galatasaray Meydanında saat 18:30’da gerçekleşecek.
 
Ankara’da, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, 20 Kasım Trans Bireyleri Anma Günü kapsamında bu sene 6.sını düzenleyeceği etkinlikte aynı zamanda transların 2013 yılını değerlendirecek.
 
Rita’dan Dilek, Melek ve Çağla’ya... Dora’ya…
Rita Hester, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Boston şehrinde kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle öldürüldü. Dünya trans hakları hareketi Rita Hester cinayetini sembol haline getirerek, her yılın 20 Kasım gününü Nefret Cinayeti Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü olarak çeşitli etkinliklerle toplumun gündeminde tutmaya devam etmektedir. 

Türkiye, trans bireylere yönelen şiddet ve cinayet sarmalının en çok hissedildiği ülkelerden biri olmaya devam ediyor. Bu cinayetlere “Dur!” demek, yasa yapıcılar ile hükümet yetkililerinin dikkatini trans bireyleri hedef alan nefret suçları ve nefret cinayetlerine çekmek, kamuoyunu da konuya duyarlı olmaya çağırmak amacıyla trans örgütleri 6 yıldır 20 Kasım haftasında etkinlik ve eylem gerçekleştiriyor.
 
Transfobik nefrete karşı mücadele haftası etkinliklerini takip edebileceğiniz bağlantılar:

Etiketler: yaşam
İstihdam