17/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Transfobik nefrete karşı 20 Kasım haftasında düzenlenen etkinlikler kapsamında, LGBT’ler Ankara ve İstanbul’da sokağa çıkacak.

Transfobik Nefrete Karşı Ankara ve İstanbul’da Yürüyüş Yapılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Transfobik nefrete karşı 20 Kasım haftasında düzenlenen etkinlikler kapsamında, LGBT’ler Ankara ve İstanbul’da sokağa çıkacak.
Transfobik nefrete karşı 20 Kasım haftasında bu yıl dördüncü kez etkinlikler düzenleyen Pembe Hayat LGBTT Derneği, Ankara’da, 20 Kasım Pazar günü saat 13.00’de Sakarya Caddesi’nden Yüksel Caddesi’ne yürüyüş düzenleyecek.
İstanbul’da yapılacak “Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü Yürüyüşü” ise 27 Kasım Pazar günü, Taksim’de başlayacak.
 

Pembe Hayat Lezbiyen Gey Biseksüel Travesti ve Transseksüel Dayanışma Derneği, Nefret Suçlarına ve Nefret Cinayetlerine dikkat çekmek için 20 Kasım Haftası’nda düzenlediği etkinlikleri bu yıl dördüncü kez organize ediyor.
 
Dernek, hafta kapsamında, “Türkiye’deki ve yurtdışındaki başta trans örgütlenmeleri ve bireyler olmak üzere, cinsiyet kimliği ve ifadesi temelli nefret suçlarına karşı mücadele eden bütün toplumsal kesimlerle işbirliği içerisinde” bulunuyor.
 
Nefret Suçlarına Karşı Yürüyüş
Ankara ve İstanbul’daki yürüyüşler için konuya duyarlı herkes, trans toplumunu hedef alan cinayetlere, ayrımcılığa, polis şiddetine, toplumsal dışlanmaya ve yetkililerin sessizliğine karşı “sesimize ses katmaya davet ediyoruz” çağrısı yapıldı.
 
Yürüyüşe vesile olan Nefret Cinayeti Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü, Rita Hester’in, 20 Kasım 1998’de ABD’nin Boston şehrinde kendi evinde göğsüne aldığı 20 bıçak darbesiyle öldürüldüğü güne dayanıyor.
 
Dünya trans hakları hareketi Rita Hester cinayetini sembol haline getirerek, her yılın 20 Kasım gününü Nefret Cinayeti Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü olarak çeşitli etkinliklerle toplumun gündeminde tutmaya devam ediyor.
Yürüyüş için yapılan çağrıda, Türkiye’nin, trans bireylere yönelen şiddet ve cinayet sarmalının en çok hissedildiği ülkelerden biri olmaya devam ettiği vurgulandı ve 2010 yılında 8 trans öldürülürken, 2011’de bu rakamın Ekim ayı itibarı ile 7 olduğu belirtildi.
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Translar bu cinayetlere “Dur!” demek, yasa yapıcılar ile Hükümet yetkililerinin dikkatini trans bireyleri hedef alan nefret suçları ve nefret cinayetlerine çekmek, kamuoyunu da konuya duyarlı olmaya çağırmak amacıyla Ankara’da, 20 Kasım 2011 Pazar günü saat 13.00’de Sakarya Caddesi’nde; İstanbul’da ise 27 Kasım 2011 Pazar günü saat 17.00’de Taksim Meydanı’nda buluşuyorlar.
İlgili haber:
Transfobik Nefretle Mücadele Konferansı Başlıyor

Etiketler: yaşam
İstihdam