06/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Bu sene 3.sü düzenlenecek olan Trans Pride’da atöyleylerden, film gösterimlerine, partilerden söyleşilere birçok etkinlik bulunuyor. 24 Haziran’da düzenlenecek yürüyüş ile de Trans Pride sona erecek.

Bu sene 3.sü düzenlenecek olan Trans Pride’da atöyleylerden, film gösterimlerine, partilerden söyleşilere birçok etkinlik bulunuyor. 24 Haziran’da düzenlenecek yürüyüş ile de Trans Pride sona erecek.

İstanbul LGBTT Derneği’nin yaptığı açıklama şu şekilde:

 

"Senelerdir bu hepimizin özgürlük yürüyüşüdür diyoruz. Ve her seferinde şaşırıyoruz meğer ne çokmuşuz, özgürlük tutkunu dostlarımız ne kadar da fazlaymış diye…


Bu sene de sokaklardayız çünkü medya yalan söylüyor. Birbirimizi ekran üzerinden öğreniyoruz ve yanlış tanıyoruz. Bugün, burada, sokakta, bizi bizden dinlemelisiniz ve artık birbirimize kulak vermeliyiz.

 

Sokaktayız çünkü birileri için hasta, sapık, günahkar olsak da biz her zaman vardık. Uzaydan gelmedik. Ve aslında hep buradaydık. Bizi gecelere ve bir kaç sokağa hapseden cendereyi kırmaya kararlıyız. Şehrin tamamını istiyoruz. Güne, güneşe çıkıyoruz.

Sokaktayız çünkü her ay bir transseksüel öldürülüyor. Katiller ’bana ters ilişki teklif etti’ ya da ben aslında onu kadın zannetmiştim’ gibi saçma gerekçelerle ağır tahrik indirimleri alabiliyor. Bu soykırımı ancak birlikte durdurabiliriz.

Sokaktayız çünkü artan nefret ve hukuksuzluk hepimize farklı bir yerinden darbe vuruyor. Tesadüf değildir. Artan kadın cinayetleri, savaşa kurban giden gençler, tecavüz dâhil her türden eziyeti yaşayan kadınlar ve çocuklar aynı kıyımın farklı yüzleridir. Ve yine biliyoruz ki temel hakların her geçen gün gasp edildiği, yaşam hakkının dahi soru konusu olduğu bir ülkede hiç birimizin geleceği olamaz. Kimsenin zulme zorbalığa maruz kalmadığı ve herkesin kanun önünde eşit olduğu özgür bir toplumu ancak hep birlikte kurabiliriz.

Tam da bunun için sesimize ses vermelisiniz. Bu özgürlük çığlığını hep beraber yükseltmeliyiz. Bu yalnızca bizlerin, yani transların değil hepimizin özgürlük yürüyüşüdür.

Dolayısıyla hepimiz davetliyiz.

Sen de! Sen yoksan bir eksiğiz."

Program şöyle:

20 Haziran 2012
15.00 - Trans* Hakları Atölyesi / Maria Sundin | @Cezayir Apartmanı
21.00 - Korsan CD Kullanmayın Cihazınız Zarar Görmesin - Dayanışma İçin Teras Partisi |

21 Haziran 2012
15.00 - Nefrete İnat Yaşasın Hayat - Artan Şiddet ve Mücadele Perspektifleri / Eylem Çağdaş
16.30 - Trans X Belgeseli Tanıtım Videosu
Voltrans Sözlü Tarih Belgeseli Öngösterimi
17.00 - Şahmaran Şiir Atölyesi / Voltrans
18.30 - Belgesel - Dön-Me-Yiz! / Beren Azizi

22 Haziran 2012
15.00 - Bab-ı Ali Yalan Söylüyor! - Medyada Doğru Trans Görünürlüğü İçin Stratejiler / Pınar Öğünç
16.30 - Halk İçin Şiddet, Nefret İçin Adalet - Nefret ve Şiddetin Kıskacında Trans Kimlikler ve Seks İşçiliği / Eren Keskin, Aysu, Yeşim
18.30 - Beyoğlu Ekipler Amirliği Önünde Basın Açıklaması

23 Haziran 2012
14.00’ten itibaren - Piknik | @Maçka Parkı

24 Haziran 2012
17.00 - Trans Onur Yürüyüşü | @Taksim Meydanı


Etiketler: yaşam
nefret