12/09/2017 | Yazar: Yıldız Tar

Gazeteciliğin evrensel kurallarını uygulamaya çalıştığınız anda hain, ajan, provokatör durumuna düşüyorsunuz.

Tuğrul Eryılmaz: Gazetecilik suç kabul ediliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Gündem’le dayanıştığı için yargılanan Gazeteci Tuğrul Eryılmaz KaosGL.org’a konuştu: Sesini duyuramayan etnik, dinsel, cinsel gruplara karşıdır esas sorumluluğumuz. Gazeteciliğin evrensel kurallarını uygulamaya çalıştığınız anda hain, ajan, provokatör durumuna düşüyorsunuz.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nde Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın yargılandığı davada savcı Uygur Kaan Arısoy mütalaa verdi.

Savcı, Eryılmaz’ın “Terör örgütlerinin suçlarını basma ve yayınlama” başlıklı 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 ve 6/2 maddeleri uyarınca cezalandırılmasını istedi.

Bir sonraki duruşma 20 Ekim 14:00’da yapılacak.

“Gazeteciliğin ilk görevi kamuyadır”

Savcılık mütalaasının ardından Tuğrul Eryılmaz KaosGL.org’a konuştu. Basına dönük baskıyı ve kendisine açılan davayı değerlendiren Eryılmaz,” Türkiye’de neredeyse üç yıldır ifade özgürlüğü çok ciddi tehdit altında” dedi ve şöyle devam etti:

Bunları söylemek klişe oldu ama gazeteciliğin evrensel kurallarını uygulamaya çalıştığınız anda hain, ajan, provokatör durumuna düşüyorsunuz. Yapmak istediğimiz şey aslında özgür ve demokratik ülkelerde olması gereken. Son dönemde artık gazetecilik yapmayı imkansız hale getirdiler. Gazeteciler her gün başka bir dava için adliyelerde. Gazeteciliğin ilk görevi kamuyadır. Kamuda da sesini duyuramayan etnik, dinsel, cinsel gruplara karşıdır esas sorumluluğumuz. Bunu yapmaya çalışıyoruz ancak bunlar suç kabul ediliyor.”

İlgili haber:

Tuğrul Eryılmaz’ın cezalandırılması istendi

 


Etiketler: medya
nefret