27/03/2013 | Yazar: Kaos GL

‘Başka bir dünya mümkündür’ sloganı ile hareket eden Dünya Sosyal Forumu (DSF), Tunus’ta onbinlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle başladı. Kaos GL de Kadınların Bölgesel Buluşmasına katılıyor

Tunus’ta Küresel ve Yerel Sorunlar Birlikte Tartışılıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Başka bir dünya mümkündür” sloganı ile hareket eden Dünya Sosyal Forumu (DSF), Tunus’ta onbinlerce kişinin katıldığı bir yürüyüşle başladı.
 
Tunus Devrimi sırasında protesto gösterilerinin merkezi olan Habib Burkiba Caddesi’nde toplanan onbinlerce kişi dün V. Muhammed Caddesi’ni de doldurarak yürüyüşe geçti. 
 
Farklı dillerde yankılanan sloganlar eşliğinde yürüyen kitle, “başka bir dünya” ve “başka bir Tunus”un mümkün olduğunu haykırdı.
 
Küresel ve yerel sorunlar birlikte tartışılıyor
 
DSF bu yıl Tunus’ta 26-30 Mart tarihleri arasında “Onur” sloganı ile yapılıyor. Tüm kıtalardan binlerce kişi Tunus’a gelerek, küresel ve yerel sorunları tartışıyor. Küreselleşme karşıtları, insan hakları savunucuları, sendikacılar, kadın ve göçmen organizasyonları, kültürel hareketler, çevre örgütleri, çocuklarını savaşta veya göç yollarında kaybeden anneler, özgürlük mücadelesi veren halk grupları ve daha yüzlerce organizasyon, Tunus sokaklarında seslerini birleştirdiler.
Dünya Kadınlar Yürüyüşü de DSF’da
 
Dünya Kadınlar Yürüyüşü organizasyonunun kendi bayrakları ve sloganları ile katıldığı yürüyüşte, eylemcilerden biri Bolivya’dan Mozambik’e Güney Afrika’dan Kuzey Afrika’ya çok sayıda kadının kendi kortejlerinde bir araya geldiğini söyledi. Dünya Kadınlar Yürüyüşü örgütü üyesi bir kadın eylemci, DSF’deki tartışmalarda Anti-Kapitalist bir feminist örgüt kurmak istediklerini söyledi.
 
Kadınların yoğun bir katılım gösterdiği yürüyüşte ayrıca “Yaşasın Tunuslu kadınları mücadelesi” ve “Değişim kadınlar ve gençlerle, kız ve erkek çocukları ile olur ya da olmaz” yazılı pankartlar dikkat çekti. Çocuklarını göç yollarında Akdeniz sularına kaptıran anneler de kayıp çocuklarının resimlerini taşıyarak eylemde seslerinin duyurmaya çalıştı.
 
Kaos GL de Tunus’ta
 
Dünya Sosyal Forumu kapsamında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan kadınların katılımıyla “Kadının İnsan Hakları Bölgesel Toplantısı” 25 ve 29 Mart tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.
 
Tunus’taki Bölgesel Kadın Toplantısına Kaos GL de katılıyor. Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop, 16-17 Mart 2013 tarihinde Ankara’da yapılan 2. Uluslararası Feminist Forumu sırasında gerçekleşen tartışmaları Ortadoğu ve Kuzey Afrikalı feministlerle paylaşacak.
 
Devrimi başlatan Muhammed Buazizi de yürüyüşte anıldı
 
Tunus’ta bedenini ateşe vererek Bin Ali rejiminin devrildiği devrimi başlatan Muhammed Buazizi de yürüyüşte anıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca farklı noktalarda “Onur devrimi Dünya Sosyal Forumu katılımcılarına hoşgeldiniz diler” yazılı afişler göze çarptı.
127 ülkeden 30 bini aşkın uluslararası ağ ve örgütün katıldığı forumun etkinliklerinin önemli çoğunluğu El Manar Üniversitesi’nde yapılacak. Üniversite kampüsünde çadır bir köy oluşturuldu. Forum 31 Mart’ta Dünya Günü çerçevesinde Filistin halkı için yapılacak bir yürüyüşle sona erecek.

Etiketler: yaşam
İstihdam