18/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Cüneyt Yüce yürütücülüğünde ve Sevcan Tiftik kolaylaştırıcılığında ilerleyecek tartışmaların ikinci oturumu, 28 Nisan Perşembe akşamı 19.30’da gerçekleşecek.

Türkçe Edebiyata Queer(den) Bakış etkinlikleri devam ediyor: Yeni kitap “Yadigârlarım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Haber: SPoD

SPoD’un “Türkçe Edebiyata Queer(den) Bakış” başlıklı Edebiyat Tartışmaları serisinin üçüncü dönemi ikinci oturumuyla devam ediyor.

Cüneyt Yüce yürütücülüğünde ve Sevcan Tiftik kolaylaştırıcılığında ilerleyecek tartışmaların ikinci oturumu, 28 Nisan Perşembe akşamı 19.30’da gerçekleşecek. Ahmet Mithat Efendi’nin Dürdâne Hanım romanı ile başlanan döneme Nâbizâde Nâzım’ın Yadigârlarım adlı kitabını tartışarak devam edilecek.

İlk olarak 1886’da yayımlanan Yadigârlarım, modern Türkçe edebiyatta eşcinselliğin göründüğü ilk metinlerden biri. Edebiyat tarihlerinde yalnızca “ilk köy romanı” olarak kabul edilen Karabibik ile Zehra’nın yazarı olarak anılan Nâbizâde Nâzım’ın görmezden gelinen bu “aykırı” metni, türün ilk örneklerinden olması sebebiyle önemini hâlâ koruyor.

Buluşmada, yakın zamanda yeniden yayımlanan hikâyedeki queer potansiyelleri tartışacak ve metinden yola çıkarak Türkçede LGBTİ+ edebiyat geleneğine; bu gelenekte üstü örtülen, yokmuş gibi davranılan öteki seslere dair fikirlerimizi paylaşacağız.

Etkinlik, hibrit olarak hem yüz yüze hem de çevrimiçi formatta gerçekleşecek. Tartışmalar temmuz sonuna kadar devam edecek. Daha sonraki oturumların tarihleri ve tartışılacak kitaplar ise şöyle:

26 Mayıs 19:30-21:30 Gölgeler Çekildiğinde – Cahide Birgül
30 Haziran 19:30-21:30 Haberci Çocuk Cinayetleri – Perihan Mağden
28 Temmuz 19:30-21:30 Birbirimize – Ahmet Tulgar

İstanbul’da yüz yüze yapılacak etkinlik, eş zamanlı olarak Zoom üzerinden mekâna gelemeyen veya şehir dışından katılımcılarla birlikte gerçekleşecek. Her etkinlik öncesinde kayıtlı katılımcılara link ve mekân adresi iletilecektir. Buluşmaların kontenjanı yüz yüze 15, çevrimiçi 15 olmak üzere 30 kişiyle sınırlıdır. Katılımcılar kayıt sırası esas alınarak belirlenecek. Online katılım taleplerinde ise öncelik İstanbul dışındaki katılımcılara verilecek.

Etkinlik başvuru formunu doldurmak için tıklayın!


Etiketler: kültür sanat, yaşam
İstihdam