22/05/2023 | Yazar: Kaos GL

KİH – YÇ’nin “Bu Kalabalığı Hatırla” serisinin 6284 sayılı Kanun üzerine olan ikinci bölümü YouTube’da izleyene açıldı.

“Türkiye’nin en örgütlü muhalif hareketlerinden biri haline gelmiştik” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kadının İnsan Hakları –  Yeni Çözümler Derneği’nin “Bu Kalabalığı Hatırla” belgesel serisi, feminist hareketin hareket kampanyalarını hatırlatmak ve hafızaları ortaklaştırmak için başladığı bir sözlü tarih projesi.

Serinin; Feride Acar, Canan Arın, Şehnaz Kıymaz Bahçeci, Meral Danış Beştaş, Feride Eralp ve Yıldız Tar’ın konuk olduğu ilk filmi, geçtiğimiz yıl ve hala gündemden düşmeyen İstanbul Sözleşmesi üzerineydi.

Vuslat Karan ve Burcu Melekoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı ikinci filmde seri, 6284 sayılı Kanun’la yola devam ediyor. Dijital ortamda bugün yayınlanan filmde, feminist hareketin Dayağa Karşı Yürüyüş kampanyasından başlayarak 1980’li yıllardan bu yana kadınlara yönelik şiddetle mücadelesini, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasıyla paralel yürütülen 6284 sayılı Kanun’un oluşturulması ve yürürlüğe girmesindeki emekleri gösteriliyor. Kazanımların saldırı altında olduğu bu kritik süreçte, verilen mücadeleyi yeniden hatırlatan konuklar Pınar İlkkaracan, Hülya Gülbahar, Zelal Ayman ve Deniz Bayram.

Konuklar, kanunun oluşturulmasının ardındaki tarihi, tüm engellemelere rağmen verilen mücadeleyi anlatıyor.

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği’nden Ezel Buse Sönmezocak, Berfu Şeker, Tuğçe Canbolat ve İrem Gerkuş’un katkı sağladığı 6284 bölümünü aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kadın, medya
İstihdam